Bart Tommelein vindt het goed dat er zich met Els Ampe een tweede kandidaat mengt in de voorzittersrace bij Open Vld. "Het is goed dat er meerdere kandidaten zijn", zegt hij in een reactie aan Belga. Ampe profileert zich als kandidaat tegen het establishment. "Ik vind niet dat we ons tegen elkaar moeten afzetten. We moeten gaan voor hetzelfde doel en dat is kijken op welke manier we de partij het beste kunnen leiden", aldus Tommelein.

Met Vlaams parlementslid Els Ampe heeft zich woensdag een tweede kandidaat aangemeld om Gwendolyn Rutten op te volgen als voorzitter van de Vlaamse liberalen. Ampe, een Brusselse met Oostendse roots, lanceert haar kandidatuur op de dag dat Francesco Vanderjeugd zijn kandidatuur introk om de krachten te bundelen met Bart Tommelein.

Tommelein verwelkomt de kandidatuur van Ampe. "Ik wens haar succes toe en hoop op een correcte strijd om het voorzitterschap van de partij", aldus Tommelein. Ampe zet zich in haar kandidatuur wat af tegen het establishment van de partij. Volgens haar luistert de partijtop niet meer naar de basis. Daarmee lijkt ze zich ook meteen af te zetten tegen de kandidatuur van Tommelein, die al jaren tot de absolute partijtop behoort.

Tommelein ontkent niet dat hij deel uitmaakt van het 'partij-apparaat'. "Maar ik schaam me daar ook niet voor", klinkt het. Tommelein zelf wil zich niet 'afzetten tegen' Ampe.

Wat zijn dan de verschillen tussen Ampe en Tommelein? "Ik denk niet dat er verschrikkelijk veel zijn. Maar ik heb natuurlijk ervaring op de teller en ik ben vooral een teamspeler die mensen wil verbinden en bruggen wil bouwen. Ik denk ook dat ik een goede coach ben die mensen kan samenbrengen en de mensen gezamenlijke beslissingen kan doen nemen. Dat zijn net de kwaliteiten die een voorzitter volgens mij moet hebben", zegt Tommelein.

De West-Vlaming voegt er nog aan toe dat hij sowieso burgemeester van Oostende blijft als hij voorzitter wordt. "Dat heb ik aan de Oostendaren beloofd", klinkt het. "In een andere, grotere stad is er al iemand die veel jaren partijvoorzitter is van een partij die groter is dan Open VLD."

Bart Tommelein vindt het goed dat er zich met Els Ampe een tweede kandidaat mengt in de voorzittersrace bij Open Vld. "Het is goed dat er meerdere kandidaten zijn", zegt hij in een reactie aan Belga. Ampe profileert zich als kandidaat tegen het establishment. "Ik vind niet dat we ons tegen elkaar moeten afzetten. We moeten gaan voor hetzelfde doel en dat is kijken op welke manier we de partij het beste kunnen leiden", aldus Tommelein. Met Vlaams parlementslid Els Ampe heeft zich woensdag een tweede kandidaat aangemeld om Gwendolyn Rutten op te volgen als voorzitter van de Vlaamse liberalen. Ampe, een Brusselse met Oostendse roots, lanceert haar kandidatuur op de dag dat Francesco Vanderjeugd zijn kandidatuur introk om de krachten te bundelen met Bart Tommelein.Tommelein verwelkomt de kandidatuur van Ampe. "Ik wens haar succes toe en hoop op een correcte strijd om het voorzitterschap van de partij", aldus Tommelein. Ampe zet zich in haar kandidatuur wat af tegen het establishment van de partij. Volgens haar luistert de partijtop niet meer naar de basis. Daarmee lijkt ze zich ook meteen af te zetten tegen de kandidatuur van Tommelein, die al jaren tot de absolute partijtop behoort. Tommelein ontkent niet dat hij deel uitmaakt van het 'partij-apparaat'. "Maar ik schaam me daar ook niet voor", klinkt het. Tommelein zelf wil zich niet 'afzetten tegen' Ampe. Wat zijn dan de verschillen tussen Ampe en Tommelein? "Ik denk niet dat er verschrikkelijk veel zijn. Maar ik heb natuurlijk ervaring op de teller en ik ben vooral een teamspeler die mensen wil verbinden en bruggen wil bouwen. Ik denk ook dat ik een goede coach ben die mensen kan samenbrengen en de mensen gezamenlijke beslissingen kan doen nemen. Dat zijn net de kwaliteiten die een voorzitter volgens mij moet hebben", zegt Tommelein.De West-Vlaming voegt er nog aan toe dat hij sowieso burgemeester van Oostende blijft als hij voorzitter wordt. "Dat heb ik aan de Oostendaren beloofd", klinkt het. "In een andere, grotere stad is er al iemand die veel jaren partijvoorzitter is van een partij die groter is dan Open VLD."