Ook een streep door de (vernieuwde) Izegemse Batjes van 19, 20 en 21 juni

Wouter Vander Stricht

Unizo Izegem, organisator van de Batjes in Izegem, bevestigt dat op 19, 20 en 21 juni dit jaar geen braderie wordt gehouden. De organisatie wilde dit jaar nochtans uitpakken met enkele nieuwigheden. “Het is vooral ook spijtig voor de handelszaken en de horeca die zo een topweekend verloren zien gaan”, aldus Jef Maeseele, voorzitter van Unizo Izegem.

Unizo Izegem had hard gewerkt om de Izegemse Batjes een nieuwe impuls te geven. “Zowel qua veiligheid en animatie en met de hertekening van ons parcours waren we klaar voor deze Batjes. Maar we zagen het natuurlijk al een tijdje aankomen dat de Batjes dit jaar niet zouden kunnen plaatsvinden. De mensen lopen er rijendik door de Izegemse straten, dat houdt een te groot gezondheidsrisico in.”

Het verplaatsen van de Izegemse Batjes tot na de zomer vindt Jef Maeseele dan weer geen oplossing. “In september en oktober zal het al bol staan van communies en andere festiviteiten. We hadden ons draaiboek klaar en zullen dat nu doorschuiven naar 2021.”

Drietrapsraket Unizo Izegem

Unizo wil in het werkjaar 2020-2021 een drietrapsraket afvuren om de lokale handel te stimuleren. Weekend van de Klant begin oktober, Puur Izegem Lifestyle event begin 2021, en vernieuwde Batjes in juni 2021

Silke Driegelinck, Voorzitter van Puur Izegem. “Begin oktober organiseren we opnieuw ‘Het weekend van de Klant’. Dit jaar willen we het initiatief verstevigen. De voorbije edities namen meer dan 50 zaken deel aan de actie, met een prijzenpot van 1000 euro. Meer dan 1000 spaarkaarten werden binnengebracht. Begin oktober moet het ergste achter de rug zijn op corona gebied, en willen we hier een eerste keer mee uitpakken. Meer handelszaken en een grotere prijzenpot zijn de ambitie.”

“Voor het voorjaar 2021 voorziet Puur Izegem opnieuw een lifestyle event. Ook dit wordt verstevigd. De voorbije twee edities waren een overweldigend succes, met telkens meer dan 800 bezoekers. Momenteel wordt de piste onderzocht om het initiatief te spreiden over een aantal dagen. Zo kunnen de deelnemende zaken hun inspanningen ook laten renderen over meer bezoekers en over een bredere periode. Van zodra de lockdown achter de rug is”, stelt Silke Driegelinck, “wordt de werkgroep Puur bijeengebracht.”

Voorzitter Jef Maeseele: “Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen. Dat de Batjes dit jaar niet kunnen plaatsvinden is een spijtige zaak, maar uiteraard is de gezondheid van iedereen prioritair. Samen met Stad Izegem denken we ook na hoe we onze lokale economie in de komende periode een duwtje in de rug kunnen geven. Unizo ondersteunt volop de campagne van het stadsbestuur terzake. Belangrijk is om verstandig om te springen met de middelen, versnippering en paniekvoetbal zijn uit den boze. Laat ons de bestaande initiatieven in de eerste plaats verstevigen. Bij de ondernemerscafés en met de Awards ‘Trots van Izegem’ zal ook de bredere ondernemerswereld in de verf worden gezet.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.