"We volgen de situatie nauwgezet op", verzekert burgemeester Gino De Vogelaere (SAMENéén). "De maatregelen worden ieder uur strenger. We zaten vandaag onder meer met de jeugdbewegingen samen om de geplande Neonfuif af te gelasten en vanavond is ook de gemeenteraad geschrapt. Als iedereen de preventieve maatregelen zo goed mogelijk naleeft, kunnen we er samen voor zorgen dat de uitbraak van het coronavirus zo beperkt mogelijk blijft. Vanaf vandaag is er een verbod uitgevaardigd door de gouverneur van West-Vlaanderen op indoorevenementen vanaf 1.000 personen en dat zou duren tot 31 maart. Begrafenissen kunnen nog plaatsvinden, maar enkel in beperkte kring."

Opening zwembad?

Op de opening van het zwembad Aquandé op 3 april, wil de burgemeester nog niet te veel vooruit lopen. "Het lijkt nu wel wat absurd om een zwembad te openen, terwijl alle andere zwembaden sluiten. Ik vermoed dat volgende week alles stilvalt. Morgen is er een overleg met alle basisscholen in Anzegem. Als men daar beslist om bepaalde maatregelen te nemen, zal dat door de directie aan de ouders gecommuniceerd worden. Hierbij zal rekening gehouden worden met de adviezen die de scholen van hogerhand krijgen." Ondertussen werd beslist de scholen van maandag 16 maart tot 3 april te sluiten, mits het voorzien van opvang.

Evenementen afgelast

De burgemeester is alleszins voorstander van serieuze maatregelen voor heel het land. Tot eind maart zijn alle jeugd- en amateurwedstrijden voetbal en andere sporten afgelast (ook futsal en minivoetbal). Elke club communiceert daarover apart met zijn leden.

Alle publieksevenementen en wedstrijden worden door Minister Ben Weyts geschrapt zowel binnen als buiten. Elke club moet naar zijn leden communiceren of de trainingen nog doorgaan. De werking van de thuiszorgdiensten (maaltijden aan huis, poetsdiensten, ...) gaat gewoon voort. In de woonzorgcentra Wielant en Ter Berk is alle bezoek is verboden.

Evenementen die alleszins worden uitgesteld/afgelast in Anzegem:

- 12.03 Marcus - Frank Cools

- 13.03 Spellenuurtje bib

- 14.03 Neonnacht

- 15.03 Eetfestijn SV Ingooigem

- 16.03 Digiecafé EHBO

- 16.03 Theatervoorstelling 'Le roi triste'

- 16.03 Mantelzorgnamiddag

- 21.03 Wielerwedstrijd

- 30.03 Filmvoorstelling 'De Liefhebbers' en 'Still Alice'

(GV)

"We volgen de situatie nauwgezet op", verzekert burgemeester Gino De Vogelaere (SAMENéén). "De maatregelen worden ieder uur strenger. We zaten vandaag onder meer met de jeugdbewegingen samen om de geplande Neonfuif af te gelasten en vanavond is ook de gemeenteraad geschrapt. Als iedereen de preventieve maatregelen zo goed mogelijk naleeft, kunnen we er samen voor zorgen dat de uitbraak van het coronavirus zo beperkt mogelijk blijft. Vanaf vandaag is er een verbod uitgevaardigd door de gouverneur van West-Vlaanderen op indoorevenementen vanaf 1.000 personen en dat zou duren tot 31 maart. Begrafenissen kunnen nog plaatsvinden, maar enkel in beperkte kring."Op de opening van het zwembad Aquandé op 3 april, wil de burgemeester nog niet te veel vooruit lopen. "Het lijkt nu wel wat absurd om een zwembad te openen, terwijl alle andere zwembaden sluiten. Ik vermoed dat volgende week alles stilvalt. Morgen is er een overleg met alle basisscholen in Anzegem. Als men daar beslist om bepaalde maatregelen te nemen, zal dat door de directie aan de ouders gecommuniceerd worden. Hierbij zal rekening gehouden worden met de adviezen die de scholen van hogerhand krijgen." Ondertussen werd beslist de scholen van maandag 16 maart tot 3 april te sluiten, mits het voorzien van opvang.De burgemeester is alleszins voorstander van serieuze maatregelen voor heel het land. Tot eind maart zijn alle jeugd- en amateurwedstrijden voetbal en andere sporten afgelast (ook futsal en minivoetbal). Elke club communiceert daarover apart met zijn leden.Alle publieksevenementen en wedstrijden worden door Minister Ben Weyts geschrapt zowel binnen als buiten. Elke club moet naar zijn leden communiceren of de trainingen nog doorgaan. De werking van de thuiszorgdiensten (maaltijden aan huis, poetsdiensten, ...) gaat gewoon voort. In de woonzorgcentra Wielant en Ter Berk is alle bezoek is verboden.Evenementen die alleszins worden uitgesteld/afgelast in Anzegem:- 12.03 Marcus - Frank Cools- 13.03 Spellenuurtje bib- 14.03 Neonnacht- 15.03 Eetfestijn SV Ingooigem- 16.03 Digiecafé EHBO- 16.03 Theatervoorstelling 'Le roi triste'- 16.03 Mantelzorgnamiddag- 21.03 Wielerwedstrijd- 30.03 Filmvoorstelling 'De Liefhebbers' en 'Still Alice' (GV)