Ook dit jaar weer zwemmen in de Coupure in Brugge

Vlnr. Dirk De fauw, Floris Vandamme, Katian Liekens en Franky Demon.© (Foto Davy Coghe)
Vlnr. Dirk De fauw, Floris Vandamme, Katian Liekens en Franky Demon.© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

Ook deze zomer, vanaf 26 juni, zullen Bruggelingen en bezoekers, na reservatie, opnieuw kunnen zwemmen in de Coupurerei.

Sinds 2019 maakt Stad Brugge het mogelijk om recreatief te zwemmen in de Coupure. Er werd een wettelijk kader voor uitgetekend dat ook rekening hield met de bekommernissen van de omwonenden. Doordat eind 2019 de renovatie en bouw startte op de site D’Hanins de Moerkerke verhuisde de toegang tot het zwemplatform van de Coupure naar de overkant aan de Predikherenei. Ook deze zomer, vanaf 26 juni tot 31 augustus is het opnieuw mogelijk om te zwemmen en dit tussen 13 uur en 20 uur.

“In samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij en het Stadslabo wordt gewaakt over de kwaliteit van het water. Er werden drie beluchters en twee ultranosone toestellen in het water gelegd om de groei van blauwalgen tegen te gaan”, verduidelijkt schepen van Sport en Leefmilieu Franky Demon (CD&V). “Gediplomeerde redders zorgen voor de veiligheid op en rond de zwemzone, die nu iets dichter naar de Coupurebrug toe ligt zodat het mogelijk is om langer in de zon te zwemmen. Aansluitend op de dienst van de redders is nachtbewaking voorzien.”

Net als vorig jaar moet er gereserveerd worden om te kunnen zwemmen. Het reservatiesysteem gaat van start vanaf 8 juni. Per tijdslot van een uur kan een moment gekozen worden via de website www.brugge.be . Indien een tijdslot niet volzet is, kunnen bezoekers zich aanmelden aan de ingang en worden ze nog toegevoegd aan het tijdslot. De zwemzone zal voorzien worden van een EHBO-lokaal, douches en toiletten.

“Ondanks de coronacrisis en het reservatiesysteem vonden veel mensen vorig jaar de weg naar de Coupure. We hopen dit jaar een vervolg te kunnen breien aan dit succesverhaal”, besluit burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.