Ook dit jaar geen Levensloop in Kortrijk

Een actie uit het verleden. © (Foto Facebook)
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Het levensloopsucces van recordjaar 2019 krijgt andermaal geen vervolg. Levensloop Kortrijk gaat voor de tweede maal op rij niet door. Net zoals vorig jaar is Covid19 de boosdoener. De zevende editie van Levensloop Kortrijk is ‘hopelijk’ voor volgend jaar.

Anderhalf jaar later blikt Eddy Sabbe, voorzitter van het Levensloopcomité Kortrijk, vooruit: “Ook dit najaar komt geen nieuwe editie van Levensloop in Kortrijk. De Stichting tegen Kanker, waaronder dit evenement ressorteert, liet ons in het voorjaar weten dat, indien de coronamaatregelen het zouden toelaten, ‘onze’ Levensloop tussen 12 juni en 5 september moest ingepland worden. Voor Kortrijk is dat niet haalbaar”, aldus Sabbe.

“Er wordt met het comité bekeken om rond het laatste weekend van september een samenzijn met de zogenaamde ‘vechters’ klaar te stomen. Wij zijn die mensen niet vergeten. Dit is nog altijd ons ‘doelpubliek’. Tijdens de editie 2019 schreven 150 ‘vechters’ zich in en konden we hen een mooie, warme dag bezorgen, ondanks het stormachtige weer”, zegt voorzitter Eddy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier