Ook De Zon en De Weister krijgen babbelbus

Jean-Pierre kon zijn mama Jeanne bezoeken in de Babbelbus. © EDB
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Vorige week woensdag werd een Babbelbus aan woonzorgcentrum Ter Melle in Heule uitgetest. Jean-Pierre Wylin kon er voor het eerst in zes weken zijn moeder Jeanne Buyck (88) ontmoeten. Er vonden al 100 succesvolle bezoeken plaats, daarom wordt het project nu uitgebreid naar WZC De Zon in Bellegem en WZC De Weister in Aalbeke.

Zorg Kortrijk richtte haar bus met lift in als Babbelbus. De bewoners WZC Ter Melle in Heule in een rolstoel kunnen met behulp van de lift achteraan in de bus plaatsnemen achter een plexiwand. Eén familielid kan dan instappen aan de zijkant van de bus en aan de andere kant van de plexiwand plaatsnemen. Zo kan er gepraat worden. “We boekten sinds donderdag 30 april één bezoek per half uur, want tussen elk bezoek door moet de bus ontsmet worden. Ook ‘s avonds wordt de bus nog eens volledig ontsmet”, vertelt Frank Claerhout, directeur van Zorg Kortrijk.

Het proefproject met de babbelbus aan woonzorgcentrum Ter Melle is een groot succes. “De ervaringen zijn positief: de organisatie loopt goed en er is veel appreciatie van bewoners en familie omdat het een meer directe en intieme manier is om elkaar te zien en te spreken”, klinkt het.

Ook de opstelling van tenten aan woonzorgcentrum Biezenheem in Bissegem is een succes. Zowel via de babbelbus als via de tenten kunnen er deze week een 50-tal bezoeken plaatsvinden, dus 100 in totaal.

De projecten worden bijgevolg uitgebreid naar de andere woonzorgcentra. Naast de eerste babbelbus in Ter Melle, komt er ook een tweede babbelbus voor De Zon in Bellegem en een derde voor De Weister in Aalbeke. Net zoals in de tuin van Biezenheem komt in de tuin van Sint-Jozef ook een opstelling met tenten om ook op die manier bezoek toe te laten.

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier