Ook de baby en de hond des huizes zijn klaar voor de Rode Duivels

Yuri Blancke en Lesley Gotelaere uit Blankenberge houden zich klaar voor de aftrap van de Rode Duivels tegen Panama, straks om 17 uur. En het héle gezin is er klaar voor.

Yuri Blancke en Lesley Gotelaere supporteren met hun vijf maanden oude dochtertje Luna en viervoeter Bijou. © WK

Yuri Blancke (34) en Lesley Gotelaere (32) zijn misschien wel de vurigste Rode Duivelsupporters van heel Blankenberge.

“Of toch minstens van de Zuidlaan”, aldus Yuri, die zijn voorgevel helemaal in de Belgische driekleur stak. Voor Yuri – ‘geschreven op z’n Russisch’ – is het moment van de waarheid aangebroken. “Met de ploeg die we nu hebben, zit het er zeker en vast in voor de Belgen. Dit zou volgens mij wel eens hét WK van de Rode Duivels kunnen zijn“, zegt hij. Yuri zal maandag, en tijdens alle daaropvolgende wedstrijden van de Rode Duivels, dus op het puntje van zijn zetel zitten.

Als we het op dit WK niet waarmaken, dan zal het over vier jaar ook niet meer lukken

“Tegen Tunesië wordt het misschien al iets lastiger, maar tegen Panama zie ik ons alleen maar glansrijk winnen, en dan zijn we direct goed vertrokken. De wedstrijd tegen Engeland wordt in de groepsfase wellicht haast overbodig – tegen dan is het spel volgens mij allang gespeeld”, aldus Yuri. Dat Duitsland zich zondag liet verrassen door Mexico, is volgens Yuri echter nog geen reden tot gerustheid. “De Duitsers groeien altijd op een WK”, klinkt het. “Maar ik heb dus wel alle vertrouwen in onze ploeg: Eden Hazard is op zijn best en de voorzetten van Mertens zijn om van te snoepen. Dit is een gouden generatie, als we het op dit WK niet waarmaken, dan zal het over vier jaar ook niet meer lukken.” Yuri supportert samen met zijn dochtertje Luna en vriendin Lesley. “Al heeft zij wel meer oog voor de billen van de Rode Duivels“, lacht Yuri, die zelf ook al heel wat complimenten kreeg. “Veel mensen stoppen om foto’s te maken, de schoolkinderen roepen allemaal ‘goed bezig!’ Dat geeft een gevoel van samenhorigheid”, zegt Yuri. “Al heb ik wel het gevoel dat dit WK trager op gang komt. Jammer, want het duurt tenslotte maar een maand.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.