Eerder namen al onder andere Heist en Roeselare de moeilijke beslissing om carnaval ook in 2021 af te voeren, nu volgt ook Zwevezele. In normale tijden trekt het jaarlijkse carnavalsfeest duizenden feestlustigen naar de Wingense deelgemeente en zetten de prins carnavalverkiezing, de kroegentocht en de jaarlijkse stoet het centrum een week lang op zijn kop.

"Er was tot voor kort nog altijd hoop om carnaval toch te laten plaatsvinden", reageert het gemeentebestuur. "Maar nu dringt de tijd en moeten we een beslissing nemen. Met veel spijt in het hart hebben we, samen met de Orde van de Bolhoed, beslist om het Zwevezeelse carnaval in 2021 te annuleren."

Zoeken naar alternatief

Er zal volgend jaar in februari dus geen stoet door de straten trekken, maar ook de jaarlijkse prins carnavalverkiezing in een bomvolle tent zal niet tot de mogelijkheden behoren. En de stoet blijft eveneens een jaartje op stal. "Nu overheerst nog even de teleurstelling, maar we denken dat het snel weer zal kriebelen om toffe en veilige ideeën uit te werken zodat het hele carnavalsgebeuren alsnog opduikt in ons straatbeeld. Wordt ongetwijfeld vervolgd..."

Het Zwevezeelse carnaval draagt een hele geschiedenis met zich mee. In 2018 werd de 50ste verjaardag nog uitgebreid gevierd.

© carnavalzwevezele.be
Eerder namen al onder andere Heist en Roeselare de moeilijke beslissing om carnaval ook in 2021 af te voeren, nu volgt ook Zwevezele. In normale tijden trekt het jaarlijkse carnavalsfeest duizenden feestlustigen naar de Wingense deelgemeente en zetten de prins carnavalverkiezing, de kroegentocht en de jaarlijkse stoet het centrum een week lang op zijn kop. "Er was tot voor kort nog altijd hoop om carnaval toch te laten plaatsvinden", reageert het gemeentebestuur. "Maar nu dringt de tijd en moeten we een beslissing nemen. Met veel spijt in het hart hebben we, samen met de Orde van de Bolhoed, beslist om het Zwevezeelse carnaval in 2021 te annuleren."Er zal volgend jaar in februari dus geen stoet door de straten trekken, maar ook de jaarlijkse prins carnavalverkiezing in een bomvolle tent zal niet tot de mogelijkheden behoren. En de stoet blijft eveneens een jaartje op stal. "Nu overheerst nog even de teleurstelling, maar we denken dat het snel weer zal kriebelen om toffe en veilige ideeën uit te werken zodat het hele carnavalsgebeuren alsnog opduikt in ons straatbeeld. Wordt ongetwijfeld vervolgd..."Het Zwevezeelse carnaval draagt een hele geschiedenis met zich mee. In 2018 werd de 50ste verjaardag nog uitgebreid gevierd.