Ook cafetaria nieuw zwembad Oostende opent terras

Gillian Lowyck

Op zaterdag 8 mei opent ook het terras van de Barkedeine de deuren, de brasserie bij het nieuwe Zwembad Brigitte Becue. Het wordt tevens de vuurdoop voor uitbater Jeffrey Baetens (27).

De uitbaters van de cafetaria van het vorige zwembad verhuisden niet mee en er werd op zoek gegaan naar een nieuwe uitbater. Die werd gevonden met Jeffrey. Hij is afkomstig uit Lokeren en verhuisde recent naar Oostende. “In Lokeren baat ik al een zaak uit bij een zwembad en sporthal”, vertelt hij. “Ik heb dus al ervaring met een horecazaak. Waarom ik dan naar Oostende wilde komen? Ik heb mijn hart verloren aan de zee”, lacht hij.

Na corona zal de Barkedeine, genoemd naar de laad- en losplaats van schepen, plaats bieden aan 400 mensen. “Zaterdag openen we noodgedwongen enkel ons terras. Daar hebben we plaats voor 150 mensen. Daarnaast hebben we ook vier vergaderzalen en een polyvalente zaal.”

De Barkedeine zal op termijn werk bieden aan 31 mensen, jobstudenten en flexijobbers inbegrepen. “De menukaart is uitgebreid”, gaat Jeffrey verder. “We werken met dagschotels, suggesties, een kindermenu… Ook de culinaire liefhebber zal hier aan zijn trekken komen. We zijn zeven op zeven open, in de week van 11 tot 22 uur en in het weekend iets vroeger, want dan verzorgen we ook een ontbijtje.”

(GLO)

Meer info vind je op www.barkedeineoostende.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.