Ook Brugse belevingsattractie Historium staat voor heropening

© (Foto SVV)
Redactie KW

Vanaf aanstaande zaterdag 13 juni kun je opnieuw in dit bezoekerscentrum terecht, maar voorlopig enkel in het weekend. De initiatiefnemers lanceren ook een charmeoffensief voor de Bruggelingen.

Als trekpleister voor het grote publiek probeert Historium een historisch verantwoord beeld op te hangen van het middeleeuwse Brugge. Dit jaar staat alles in het teken van Jan van Eyck, over wie in het Groeningemuseum momenteel trouwens de tentoonstelling ‘Van Eyck in Bruges’ loopt.

Historium vertelt het verhaal van deze voorname vertegenwoordiger van de Vlaamse Primitieven in zeven naar verluidt spannende themakamers met beelden en speciale effecten. Daarna volgt meer historische duiding in de interactieve expositie met panoramisch zicht over de Brugse Markt. Bovendien vliegt u dankzij de virtual reality experience terug over het middeleeuwse Brugge. Vanop de toren van Historium kan u ook alle hoeken en kanten van de Markt overschouwen.

De heropening van Historium gaat gepaard met een aantal nieuwe spelregels. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht. “Neem gerust uw eigen Historium Story-mondmasker en -oortjes mee tijdens uw bezoek. Heeft u deze niet? Dan kunt u die bij ons aanschaffen”, klinkt het.

In deze coronatijden rekent Historium op wat Brugse solidariteit. “We bieden ingezetenen van Die Scone ook iets extra”, luidt het. “Op vertoon van een geldige identiteitskaart profiteren Bruggelingen bij de aankoop van een story-ticket van gratis virtual reality, kosteloze oortjes (audioguides) en een mondmasker en een degustatieglaasje van het huis in ons Duvelorium.”

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.