Ook Brugge schort controles op betalend parkeren op

Redactie KW

In Brugge wordt de controle op het betalend parkeren en het plaatsen van de blauwe schijf tot nader opgeschort. Een gevolg van de zeer lage parkeerdruk door de coronamaatregelen.

Inwoners en regelmatige bezoekers van de Brugse binnenstad kunnen het getuigen: de controle op het betalend parkeren verloopt doorgaans erg intensief. De controleurs van de daarvoor aangestelde firma, zich vaak met de scooter verplaatsend, zijn een vast onderdeel van het straatbeeld geworden. Dat was tot voor kort toch het geval. Plotsklaps zijn de controleurs verdwenen. Ook een gevolg van het coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen zo blijkt.

“Er worden inderdaad geen controles meer uitgevoerd op het betalend parkeren”, bevestigt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Ook voor wat betreft de blauwe zone zijn er geen controles meer. De reden is dat de parkeerdruk door het sterk vertragen van de economische activiteit enorm gereduceerd is. En dat is natuurlijk een gevolg van de coronamaatregelen. Van zodra er meer parkeerdruk komt, zullen de controles hernomen worden. Het gaat om een beslissing die we samen met de betrokken firma genomen hebben.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.