Ook Blankenbergse zeereddingsdienst gaat ‘Tetris Challenge’ aan

De Tetris Challenge, een nieuwe wereldwijde internetrage, heeft ook Blankenberge bereikt. “Ook wij namen de uitdaging aan #tetrischallenge“, postte de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst.

© WK

Na de Ice Bucket Challenge, de Mannequin Challenge en de Harlem Shake gaat er momenteel een nieuwe internethype viraal: de Tetris Challenge. Hulpdiensten van over de hele wereld geven op sociale media een inkijk in wat er allemaal in hun interventievoertuigen zit. Met geometrische precisie stallen ze het materiaal – inclusief een paar stuks bemanning – uit op de grond, zoals tetrisblokjes netjes naast elkaar.

De VBZR kleedde voor de gelegenheid de Straffe Hendrik uit; haar grootste reddingsboot. “De Straffe Hendrik is maar liefst 14,9 meter lang. Genoeg ruimte voor een uitgebreide uitrusting zoals je ziet”, deelde ze op sociale media. De reddingsdienst, die volledig draait op vrijwilligers, schakelde Noordzee Drones in om leuke luchtbeelden te schieten. Daarop zijn onder meer zwemvesten, duikuitrusting en reddingsboeien te zien. “Een mooie publiciteitsstunt natuurlijk”, glimlacht voorzitter Joeri Vermoere.

Ook de Antwerpse politie en brandweer lieten zich intussen al gaan in een Tetris Challenge. Het was de politie van het Zwitserse Zürich die de internethit begin september lanceerde.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.