Ook Blankenberge voert verbod op strandkledij in voor de centrumstraten

Er gelden nu kledijvoorschriften in het centrum van Blankenberge©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Er gelden nu kledijvoorschriften in het centrum van Blankenberge©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In navolging van Knokke-Heist laat ook het Blankenbergs stadsbestuur vanaf deze zomer geen strand- en badkledij meer toe in de centrumstraten. “We mogen van onze badgasten toch een minimum aan etiquette verwachten? We doen immers zelf ook veel voor het imago van onze badstad”, zegt burgemeester Daphné Dumery.

Zwembroeken of ontblote bovenlijven in de binnenstad: vanaf 1 juli is dat zicht ook in Blankenberge voorgoed verleden tijd. Strand- en badkledij zijn er voortaan enkel nog toegelaten op het strand en de zeedijk.

Kritiek op blote buiken

“In je zwembroek een ijsje gaan halen aan een raamverkoop mag dus wel nog. Maar in de Kerkstraat zien we dat niet graag. We doen zelf veel voor het imago van onze badstad, en dus verwachten we van onze badgasten ook een zekere etiquette en hoffelijkheid. De meesten houden zich daar wel aan, maar je hebt altijd mensen die de trein moeten halen en dan in zwembroek door de Kerkstraat lopen. Dat zal straks dus niet meer kunnen”, verduidelijkt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). Volgens Dumery komt er vaak kritiek op blote buiken in de binnenstad. “Mensen storen zich daaraan, en terecht.”

Lachgas en alcohol

De nieuwe politieverordening moet wel nog goedgekeurd worden in de gemeenteraad. Ook het oneigenlijke gebruik van lachgas en overlast veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik, kan vanaf deze zomer bestraft worden met een GAS-boete. “Dat laatste hebben we vorige zomer bijvoorbeeld ook gezien in Brugge, waar er op bepaalde momenten overlast was in parken. En lege lachgasampullen vinden we in Blankenberge soms tussen het zwerfvuil op het strand”, aldus Dumery.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier