Bellewaerde meldt dat het vanaf nu mondmaskers verplicht in het volledige park. Daarvoor was het al verplicht op attracties en in wachtrijen, en er was ook extra security die controleerde dat alle regels gerespecteerd werden. "We zien er streng op toe dat alles veilig verloopt, in tegenstelling tot andere parken waar het er soms wat lakser aan toegaat", aldus sales en marketing directeur van Bellewaerde Filip Van Dorpe. "De bezoekers leven de maatregelen goed na. Er is weinig tegenspraak. Als er toch iemand weigert een masker te dragen, dan wordt die persoon uit het park gezet. We merken dat bezoekers dat appreciëren, ze spreken anderen er soms ook op aan. Het draagt bij aan het veiligheidsgevoel."

Eerder liet ook de Plopsa Group weten dat mondmaskers vanaf zaterdag verplicht zijn voor bezoekers vanaf 12 jaar in al hun parken.

(Belga)

Bellewaerde meldt dat het vanaf nu mondmaskers verplicht in het volledige park. Daarvoor was het al verplicht op attracties en in wachtrijen, en er was ook extra security die controleerde dat alle regels gerespecteerd werden. "We zien er streng op toe dat alles veilig verloopt, in tegenstelling tot andere parken waar het er soms wat lakser aan toegaat", aldus sales en marketing directeur van Bellewaerde Filip Van Dorpe. "De bezoekers leven de maatregelen goed na. Er is weinig tegenspraak. Als er toch iemand weigert een masker te dragen, dan wordt die persoon uit het park gezet. We merken dat bezoekers dat appreciëren, ze spreken anderen er soms ook op aan. Het draagt bij aan het veiligheidsgevoel." Eerder liet ook de Plopsa Group weten dat mondmaskers vanaf zaterdag verplicht zijn voor bezoekers vanaf 12 jaar in al hun parken.(Belga)