Ook basisschool Bovekerke rouwt om Charlotte: “Het is stil aan de schoolpoort”

Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Bovekerke is in de rouw. Het plotse overlijden van Charlotte Gysel (18), die vrijdag omkwam bij een verkeersongeval in Edewalle, heeft diepe wonden geslagen. “Het is stil aan de schoolpoort”, zegt Hilde Hoornaert, leerkracht in basisschool De Negensprong.

In basisschool De Negensprong is de verslagenheid groot na het dodelijk ongeval dat het leven kostte aan Charlotte Gysel (18). Charlotte doorliep er de kleuter- en lagere school en zou er binnenkort stage lopen in het kader van haar lerarenopleiding aan Vives in Torhout. “We hebben maandagmorgen een stiltemoment gehouden voor de leerlingen van de lagere afdeling”, aldus Hilde Hoornaert, die zelf nog les gaf aan Charlotte.

Veel van die kinderen kenden Charlotte. Omdat ze op hen ging babysitten, maar ook omdat ze hier vlakbij woonde en geregeld passeerde. We hebben de kinderen de kans gegeven om er over te praten, zonder hen iets te willen opdringen. We hebben ook een herdenkingshoekje ingericht in de inkomhal van de school, met een foto van Charlotte en enkele kaarsjes.”

In de inkomhal van de school werd een herdenkingshoekje ingericht.
In de inkomhal van de school werd een herdenkingshoekje ingericht.© TV

Ook Hilde merkt dat het hele dorp meeleeft met de ouders en broer van Charlotte. “Je voelt dat de mensen teneergeslagen zijn, dat er iets verschrikkelijks gebeurd is“, vervolgt juffrouw Hilde. “Normaal is het hier na schooltijd een geroezemoes aan de schoolpoort, een uitgelaten sfeer. Maar nu voel je de stilte. De mensen weten niet goed wat gezegd tegen elkaar. Ik ben er zelf ook het hele weekend niet goed van geweest. Ik heb dat meisje nog in mijn klas gehad. Zoiets laat je niet los. Haar ouders waren ook zo betrokken bij de school. Ze maakten indertijd deel uit van de ouderkring en stonden altijd paraat. Als er een leesmama eens niet beschikbaar was, stelde Griet zich altijd meteen kandidaat om in te springen. Ongelooflijk dat dit net die mensen moet overkomen…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier