Ook Bas uit Gits doet mee aan De Mol

Bas woont nu in het Brusselse, maar groeide wel op in Gits. (foto VIER) © (foto VIER)
Redactie KW

Zondag start op Vier een nieuwe reeks van het succesvolle programma ‘De Mol’. De tien kandidaten werden eerder al bekendgemaakt. Op het eerste gezicht is er maar één West-Vlaming bij, Martijn Loosvelt uit Ooigem. Een andere kandidaat, Bas Moeyaert uit Sint-Gillis, deed in Gits echter een belletje rinkelen. Daar kennen ze hem als Bastiaan Moeyaert, zoon van dokter Chris Moeyaert.

De tien kandidaten uit ‘De Mol’ werden geselecteerd uit meer dan 12.000 kandidaten. Ze doen mee aan een spel waarbij de kandidaten moeten samenwerken om geld te verdienen. Een van hen is de mol die het spel saboteert. De makers van De Mol proberen elk jaar verrassend uit de hoek te komen. Zo trekken ze dit jaar naar Vietnam en is De Mol bij het vertrek nog niet bekend. De kandidaten worden vooraf zorgvuldig gescreend en strikte geheimhouding is noodzakelijk om het voor het publiek spannend te houden.

De deelnemers werden vorige week aan het publiek voorgesteld. Eén kandidaat is in Gits een bekend gezicht van vroeger. Bas Moeyaert (32), de headhunter en weddingplanner uit Sint-Gillis, werd in 1986 geboren als Bastiaan Moeyaert. Hij is de zoon van dokter Chris Moeyaert en Lieve Verschaeve uit de Hazelstraat. Zijn jeugd bracht hij door in Gits met broers Korneel en Benjamien. In de toenmalige ‘jongensschool’ in de Torhoutstraat zat hij op de schoolbanken. Leerkrachten die hem nog kennen van toen omschrijven hem als een heel goede en intelligente leerling. In het middelbaar trok hij naar het Klein Seminarie in Roeselare om er zes jaar Latijn-Grieks te studeren. In zijn vrije tijd speelde hij klarinet en hij was vele jaren lid van harmonie Deugd en Vreugd.

Ook Bas uit Gits doet mee aan De Mol

In het programma wordt hij voorgesteld als Bas Moeyaert, headhunter, weddingplanner en vrijgezel. Hij houdt van fitness, citytrips, theater en geocaching. Bij de vraag waarom hij een goede mol zou zijn, antwoordt hij: “Ik kan snel het vertrouwen winnen, heb spelletjes tussen mensen vaak door én kan erop inspelen.” Enkele eigenschappen zorgen er echter voor dat hij geen goede mol zou zijn: “Ik reageer vaak heel impulsief en spontaan terwijl een mol beredeneerd moet zijn”, klinkt het.

Zwijgplicht

De familieleden van Bas hebben van de makers van het tv-programma zwijgplicht gekregen. “Wij kunnen, mogen en willen niks zeggen”, klinkt het ten huize Moeyaert.

Afwachten dus wat het programma brengt. De komende weken zullen we op zondagavond 20 uur te weten komen of Bas al dan niet de mol is.

Maak ook kennis met de andere kandidaten

De Mol, vanaf zondag 10 maart om 20 uur op Vier.