"We nemen akte van de voorgestelde maatregelen en volgen die uiteraard ook op", klinkt het bij directeur Stefaan Lemey. "Vandaag is het Aquapark van Bellewaerde nog open, maar morgen gaat het dicht. Dat is geen goed nieuws, niet voor ons, maar ook zeker niet voor onze klanten en abonnees. Maar we kunnen niet anders dan ons ernaar te schikken. Tickets worden qua geldigheid waarschijnlijk verlengd, maar dat bekijken we nog volop."

Wat er met het personeel van het Aquapark gebeurt, is ook nog niet duidelijk. "We zijn dat allemaal aan het uitzoeken momenteel. Het is voor ons koffiedik kijken, maar we zijn alle mogelijke scenario's aan het bekijken." Het Aquapark zelf is open sinds 1 juli 2019.

Het park zelf blijft wel draaien. En dat moet wel, want naast de verzorging van de dieren werken ze hard aan de nieuwste attractie Wakala, een familycoaster, waarvoor 7,5 miljoen euro werd vrijgemaakt. De grootste investering in een attractie sinds 1999. De werken zitten daarbij op schema. Ook de komst van de vier Amoertijgers moet een extra troef worden komend pretparkseizoen.

De bouw van de nieuwste attractie blijft verder gaan. (GF)

"We blijven achter de schermen nog altijd hard aan het werken naar de opening van het seizoen toe. De geplande investeringen werken we af om een zo kwalitatief goed mogelijke evaring te bieden van zodra het park open gaat. Die opening is nog steeds voorzien op 4 april, tot nader order. Als de nationale maatregelen verlengd zouden worden, dan moeten we dat bekijken, maar voorlopig gaat alles hier door zoals gepland."

"We nemen akte van de voorgestelde maatregelen en volgen die uiteraard ook op", klinkt het bij directeur Stefaan Lemey. "Vandaag is het Aquapark van Bellewaerde nog open, maar morgen gaat het dicht. Dat is geen goed nieuws, niet voor ons, maar ook zeker niet voor onze klanten en abonnees. Maar we kunnen niet anders dan ons ernaar te schikken. Tickets worden qua geldigheid waarschijnlijk verlengd, maar dat bekijken we nog volop."Wat er met het personeel van het Aquapark gebeurt, is ook nog niet duidelijk. "We zijn dat allemaal aan het uitzoeken momenteel. Het is voor ons koffiedik kijken, maar we zijn alle mogelijke scenario's aan het bekijken." Het Aquapark zelf is open sinds 1 juli 2019.Het park zelf blijft wel draaien. En dat moet wel, want naast de verzorging van de dieren werken ze hard aan de nieuwste attractie Wakala, een familycoaster, waarvoor 7,5 miljoen euro werd vrijgemaakt. De grootste investering in een attractie sinds 1999. De werken zitten daarbij op schema. Ook de komst van de vier Amoertijgers moet een extra troef worden komend pretparkseizoen."We blijven achter de schermen nog altijd hard aan het werken naar de opening van het seizoen toe. De geplande investeringen werken we af om een zo kwalitatief goed mogelijke evaring te bieden van zodra het park open gaat. Die opening is nog steeds voorzien op 4 april, tot nader order. Als de nationale maatregelen verlengd zouden worden, dan moeten we dat bekijken, maar voorlopig gaat alles hier door zoals gepland."