Ooigemnaar richt Blijfinuwkotklas op

© NVR
Redactie KW

Door de coronamaatregelen zijn de scholen gesloten. Leerkrachten moeten overschakelen naar afstandsonderwijs. Dat blijkt niet voor iedereen zo evident. Daarom richt Ooigemnaar Kevin Velghe (32) de Blijfinuwkotklas op. Op dat platform kunnen leerkrachten onderwijsvideo’s posten.

Kevin is al 12 jaar leerkracht in het middelbaar onderwijs. Op de school Groenhove in Waregem geeft hij economie en projectalgemene vakken. Voor de quarantaine zich optrok maakte hij een belofte aan zijn leerlingen. “Afhankelijk van hoe lang het zou duren, beloofde ik enkele filmpjes online te plaatsen. Die vonden dat de max. Ik was de filmpjes toch aan het maken dus waarom dit niet opentrekken naar een groter platform?”, vroeg hij zich af. De Blijfinuwkotklas was geboren.

De leerkracht zag dat het collega’s over de streep haalde om ook filmpjes te posten. “Velen spelen wel met het idee. Nu er een platform is, wordt de drempel voor hen verlaagd. Velen geven Skype-lessen, maar dat is vergankelijk. Het is jammer dat die info verloren gaan. Op blijfinjekotklas.be blijven de filmpjes staan. Mijn zus Kimberly geeft les in het lager en postte tegelijkertijd ook filmpjes op een andere site. Daarom voegen we de kleuterklas en het lager onderwijs toe aan het project.”

Ooigemnaar richt Blijfinuwkotklas op
© NVR

De Blijfinuwkotklas zou ook na de crisis een rol kunnen blijven spelen. Volgens Kevin kan de coronacrisis voor een mentaliteitsverandering zorgen in het onderwijs. “Leerkrachten zijn nu heel beschermend over zelfgemaakte cursussen, waardoor veel collega’s het warm water opnieuw uitvinden. Mijn visie op het onderwijs is dat leerkrachten alleen maar van elkaar kunnen leren. In plaats van naast elkaar te werken, kunnen we in de toekomst meer met elkaar werken”, besluit hij.

Meer info: www.blijfinuwkotklas.be. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier