Ooievaarsnesten van het Zwin Natuur Park live te bekijken vanuit de huiskamer

Twee nesten ooievaars kunnen vanaf vandaag permanent gevolgd worden via livestreambeelden op de website en op YouTube. © foto DM
Redactie KW

In het Zwin Natuur Park kunnen twee nesten ooievaars vanaf vandaag permanent gevolgd worden via livestreambeelden op de website en op YouTube.

“Ondanks de coronamaatregelen en het sluiten van het domein kunnen liefhebbers op die manier blijven genieten van de ooievaars, die volop bezig zijn aan de bouw van hun nesten en het leggen van de eerste eieren”, aldus directeur Ina De Wasch. “Met het Zwin Natuur Park waren wij sowieso van plan om in de lente livebeelden van onze ooievaars te verzorgen. Door de tijdelijke sluiting van onze Natuur Park kwam het idee in een stroomversnelling”, aldus De Wasch. “Ondanks de coronacrisis gaat de fauna en de flora in het Zwin zijn gangetje. De ooievaars genieten duidelijk van de rust. Momenteel zijn er elf nesten bezet. Door het mooie weer komen er nog elke dag nieuwe ooievaars toe, die op zoek zijn naar een geschikt nest.”

“Ons Zwin Natuur Park is het eerste park in België dat continue livestreambeelden van de ooievaars uitzendt. De beelden zullen te zien zijn op de website en het YouTube-kanaal van het Zwin Natuur Park. De camera staat op de ooievaarstoren en is gericht op de nesten voor deze toren. Twee ooievaarskoppels, de ouders van bezenderde ooievaars Emily, Reinout en Hadewijch, hebben daar hun nest. De eerste eieren zullen nu ongeveer gelegd en uitgebroed worden. De meeste legsels tellen 3-5 eieren. Binnen een ruime maand, rond eind april, worden de eerste ooievaarskuikens verwacht. Ook de geboorte zal live te zien zijn via de camerabeelden.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier