Onzekerheid door coronamaatregelen doet Sint-Pietersfestival jaartje ‘schrikkelen’

De onzekerheid over de maatregelen zorgde ervoor dat de organisatoren van de verschillende deelcomités geen risico's wilden nemen. © BRU
Redactie KW

Het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter heeft beslist de 55ste editie van zijn Sint-Pietersfestival af te gelasten. Daarmee is de onzekerheid waarin de organisatie moest leven van de baan.

“Het coronavirus heeft ons in een houdgreep. Hoelang de coronamaatregelen nog zullen aanslepen, is niet te voorspellen”, legt voorzitster Ilse Houtrique uit. “Daardoor heeft het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter unaniem beslist om dit jaar het festival af te gelasten. We hadden nochtans opnieuw een prachtige vierdaagse in het vooruitzicht. Ook de paaseierenraap van komende Paaszondag 12 april zal door de huidige opgelegde maatregelen niet kunnen doorgaan. Ik weet dat we daarmee heel wat kinderen droevig zullen maken, maar ook wij zijn gehouden aan de huidig geldende maatregelen.”

Voor vele Kuurnse inwoners is het laatste weekend van juni de start van het kermisseizoen. Het zal dus een jaartje extra wachten zijn om kennis te maken met het volledig vernieuwde programma van het zijn Sint-Pietersfestival, onder het goedkeurend oog van de nieuwe voorzitter Ilse Houtrique. De onzekerheid over de maatregelen zorgde ervoor dat de organisatoren van de verschillende deelcomités geen risico’s wilden nemen en zo deze editie een jaartje opschuiven. Nu de voorbereidingen voor deze editie kunnen stopgezet worden, zijn de verschillende werkgroepen reeds aan de slag gegaan om te kijken of de bestaande contracten naar volgend jaar kunnen doorgeschoven worden.

Nieuwe afspraak met het Sint-Pietersfestival wordt voorzien op het laatste weekend van juni, 25, 26, 27, 28 en 30 juni 2021.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier