Onze muzikale tips voor Cactusfestival

Goose komt, net zoals in 2017, het Minnewaterpark weer in lichterlaaie zetten. © Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Het Cactusfestival zorgt de komende drie dagen weer voor gezelligheid en muzikaal lekkers in het Minnewaterpark in Brugge. KW.be is er straks uiteraard ook weer bij. Onze verslaggevers geven hun muzikale tips.

Met een vierkoppig team maakt KW het Cactusfestival straks weer drie dagen lang onveilig. We zorgen voor sfeerverslagen, fotoreportages en interviews met artiesten. Maar eerst en vooral: onze muzikale tips voor het festival!

Stefan Vankerkhoven, stadsreporter Brugsch Handelsblad

Onze muzikale tips voor Cactusfestival
© Redferns

Stefan Vankerkhoven kijkt vooral uit naar Joe Jackson, die zaterdagavond aan zet is. “Met zijn komst kan het Cactusfestival voor mij niet meer stuk”, zegt hij. “Het concert zal onvermijdelijk nostalgische herinneringen oproepen aan zijn triomf op Rock Torhout in 1994. Zijn pas verschenen en puike twintigste album ‘Fool’ bewijst dat deze new waver nog altijd ‘sharp’ oogt. Maar echt tevreden zullen we pas zijn als Joe Jackson ‘I’m The Man’ en ‘Fools in Love’ zingt!”

https://www.youtube.com/watch?v=fSEUlh-UGdo

Stefan kijkt ook uit naar twee acts van eigen bodem. “Goose verenigt twee soorten mensen: de rockers en de technofreaks. Twee jaar geleden zetten ze met hun krachtige synthrock al eens het Minnewaterpark in lichterlaaie. Met hun ‘Goose Non Stop’-project willen ze 10.000 festivalgangers op Cactus opnieuw laten raven. Hopelijk vergeten ze hun gitaren niet mee te brengen.”

Wie dat alvast niet zal doen, is Whispering Sons. “De ‘no future’ jongens en meisjes met gitzwarte jekkers en donker geschminkte ogen hebben nood aan nieuwe muzikale goden. Robert Smith, zanger van The Cure, zag er op Rock Werchter immers uit als een beschilderde bomma met overgewicht. In afwachting kunnen zij genieten van Whispering Sons, die de mosterd bij The Cure haalden.”

Roel Jacobus, journalist én frontman van BEUK

Onze muzikale tips voor Cactusfestival
© Redferns

Ook Roel Jacobus kijkt uit naar het concert van Goose op vrijdagavond. “Rave tripping met het verstand op nul, het onderbewustzijn op honderd en gáán”, omschrijft hij het. Maar hij verwijst ook naar het Antwerpen van de jaren 90. “Toen gebeurden er plots toffe dingen in Antwerpen. dEUS is ondertussen uitgegroeid tot de enige Belgische band die Londense muzikanten en radiomakers kennen, en terecht. 26 jaar geleden hoorde je al flarden van hun wereldklasse in het toenmalige Cactus Café in de Langestraat. Daarnaast is er Dead Man Ray, een band die nooit de internationale status bereikte die ze verdiende. Heel benieuwd naar hun rentree in de originele bezetting.”

https://www.youtube.com/watch?v=2NAke_t0dKs

Daarnaast kijkt Roel, als frontman van BEUK ook zelf muzikant, uit naar Joe Jackson, Bloc Party, Neneh Cherry, Trixie Whitley en Parquet Courts. “Als ze er zin in hebben, dan kan deze knettergekke bende wel eens dé ontdekking van het festival worden”, denkt Roel over die laatste band.

Tim Vansteelandt, nieuwsmanager Brugsch Handelsblad

Band of Horses aan het werk op het Innings Festival in Arizona eerder dit jaar. Zondag staan ze op Cactusfestival.
Band of Horses aan het werk op het Innings Festival in Arizona eerder dit jaar. Zondag staan ze op Cactusfestival.© Getty Images

Voor Tim Vansteelandt, nieuwsmanager van Brugsch Handelsblad en De Weekbode Torhout, wordt het uitkijken naar zondagavond. Dan speelt Band of Horses. “Hun concert heeft voor mij een speciale betekenis, want enkele jaren geleden zag ik ze op mijn verjaardag spelen in het indrukwekkende Greek Theatre in Los Angeles. Ik ben ervan overtuigd dat ze het Minnewaterpark gaan betoveren met nummers als ‘The Funeral’ en ‘No One’s Gonna Love You’.”

https://www.youtube.com/watch?v=0KL4bBiDCI0

“Maar ik ben ook benieuwd naar Eliza, die het festival vrijdag opent. Goose zal weer voor een feestje zorgen en fronman Max van Oscar and the Wolf kan mij altijd charmeren met zijn dansmoves, die me wat doen denken aan een zatte versie van mezelf. Omar Souleyman wordt zaterdag fantastisch en ik ben ook bijzonder benieuwd naar Whispering Sons, van wie ik het debuutalbum super vind en zelf grijs draai. Bloc Party is dan weer pure nostalgie.”

Davy Coghe, fotograaf KW

Davy Coghe is dan wel een krak met zijn fototoestel, hij is niet de grootste muziekliefhebber van het gezelschap. “Ik kijk vooral uit naar Dead Man Ray, Band of Horses en dEUS“, zegt hij. “Drie bands die ik nooit eerder live aan het werk zag.”

Tot slot nog een handigheidje: het tijdschema van het festival!

Onze muzikale tips voor Cactusfestival

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten