Onze Man op zoek naar West-Vlamingen tijdens de Warmste Week in Puyenbroeck

Redactie KW

Music For Life is een jaarlijkse actie van de Vlaamse radiozender Studio Brussel. De allereerste editie ontstond in 2006 en werd gepresenteerd aan de hand van een Glazen Huis waar de presentatoren dag en nacht in verbleven gedurende de laatste week voor kerst. Het project heeft 5 jaar overleefd en dan koos Studio Brussel voor een nieuwe formule die nog beter aansloeg bij luisterend Vlaanderen.

Check ook onze FOTOSPECIAL van de West-Vlamingen in Puyenbroeck

In 2013 klokte men af op 732 goede doelen, ondertussen telt de organisatie al trots meer dan 1.000 goede doelen en het aantal blijft elk jaar gestaag stijgen. Het moet dan ook niet gezegd worden dat er over heel België heel wat acties georganiseerd worden, die elk hun steentje bijdragen aan het goede doel.

Doorheen de Warmste Week van Music For Life mag iedereen de actie komen voorstellen aan de presentatoren die voor de gelegenheid de volledige week dag en nacht aanwezig zijn op de site Puyenbroeck.

Dit jaar krijgen alle goede doelen een vlammetje bij binnenkomst wat verwijst naar de grote echte vlam op het terrein die ontstoken wordt bij elke donatie. Het moet gezegd dat dit ons een eerste teken van warmte geeft als we er rond wandelen.

Op het terrein zelf sloegen we een praatje met enkele donateurs. Naast de korte interviews of anekdotes die je hieronder zal lezen was het voor ons onmogelijk om àlle warme bijdrages te verwerken in een groter geheel. Vanuit de redactie willen dan ook iedereen een warm hart toedragen die zich de voorbije maanden, weken of dagen heeft ingezet voor éénder welk goed doel.

Garden of Narnia

We spraken met Isabelle Declercq, oprichtster van Garden of Narnia: residence for old dogs’ uit Waregem. Isabelle ondernam samen met haar collega’s en vriendinnen een actie om extra geld in te zamelen voor de vzw. De vzw verzorgt oudere honden waar hun baasjes niet meer voor kunnen zorgen. “We verkochten cadeaupakketjes die we gevuld hadden met een grote tas, glazen potje met chocolade, een lepel en een kurken onderlegger. Mensen die iets extra wilden konden er nog een mini-flesje Baileys of Amaretto bij kopen”, vertelt ze.

De vzw is niet aan haar proefstuk toe. Vorig jaar verkochten ze fleece hondenslaapzakjes die ook al een succes bleken te zijn. “Al blijkt hun nieuwe concept een nog groter succes”, vertrouwt de oprichtster ons toe.

Familiequiz

Ook Lieselot Cottyn en Marie Claehout, beiden werkzaam bij een verzekeringskantoor in Harelbeke, besloten om samen met de andere collega’s een heuse actie op poten te zetten. “We organiseerden een familiequiz waarbij iedereen welkom was. Het is de allereerste keer dat we iets als dergelijks organiseerden maar kijken er stiekem al naar uit om volgend jaar weer een concept uit te denken.”, vertelt Lieselot ons.

Ze zamelden samen 1.784 euro in voor Ouders van verongelukte kinderen vzw”.

Alle goede doelen verzameld in warme vlammen op de site
Alle goede doelen verzameld in warme vlammen op de site© TV

Chiro Waregem Centrum stonden naar jaarlijkse traditie weer op de kerstmarkt van Waregem waar ze allerlei zaken verkochten. Dit ging van heerlijke dranken naar hebbedingetjes voor jong en oud. “Vroeger ging het geld naar onze eigen Chiro kas voor activiteiten of renovatiewerken aan de lokalen, maar dit jaar kozen we ervoor om een goed doel te steunen via Music For Life.” Vertelt Anke ons. “Volgend jaar pikken we er gewoon een ander goed doel uit”, knipoogt Leonie.

Dat het evenement dit jaar in Puyenbroeck plaatsvindt in plaats van in Boom is ook voor de Chiro een voordeel. “Het ligt dichter bij huis en we kunnen op die manier ook eens makkelijker langskomen, we hebben ons als groep ook enorm goed geamuseerd en zijn dichter naar elkaar toe gegroeid”, aldus een enthousiaste Chiroleiding.

Onze Man op zoek naar West-Vlamingen tijdens de Warmste Week in Puyenbroeck

We spraken ook met Annelies die er was met enkele hartsvriendinnen. “Vandaag ben ik hier met vriendinnen van mijn hogere studies. Ikzelf woon in Oostende, maar verzamel hier met hartsvriendinnen uit Aalst, Limburg en Wachtebeke. Ik vind het dan ook fantastisch dat we op evenementen als dit kunnen samen komen om eens te keuvelen.”

9.000 wafels voor Ten Dries

Jeanique was samen met haar vrienden en familie aanwezig op het domein van Puyenbroeck om het mooie bedrag van 6.450 euro te overhandigen aan Music For Life. “Ik ben in oktober gestart met wafels te bakken voor de voorziening waar mijn zoon Thomas naar toe gaat. Ik vind dat ze er fantastisch werk verrichten en dat ook het begeleidend personeel fantastisch werkt. Mijn wafelenbak is dan ook extreem uit de hand gelopen, waardoor ik maar liefst 9.000 wafels in mijn eentje heb gebakken voor iedereen die eentje wilde kopen.”

Fijn om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor anderen die ze helemaal niet kennen

Ook Guido is van de partij. Hij speelt in een toneelgroep in Anzegem. Samen met de toneelgroep bedachten ze een leuk concept om op het einde van elke voorstelling wat centjes in de lade te krijgen voor de voorziening.

“In elke voorstelling werd er een papagaai gebruikt in het decor. Deze heb ik zelf gemaakt en ontworpen. Op het einde van elke voorstelling kon deze gekocht worden door iemand uit het publiek. Dit deden we vier voorstellingen lang. Hiermee verzamelden we ook nog eens 650 euro. Ik vind het fijn om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor anderen die ze helemaal niet kennen.” laat Guido ons weten.

Onze Man op zoek naar West-Vlamingen tijdens de Warmste Week in Puyenbroeck

Aan de bar van het evenement ontmoeten we Annemie die hier samen is met haar collega’s van SBB is. Ze kozen als bestemming voor de opbrengst Beyond The Moon. Het goede doel verzorgt vakanties voor families met ernstig zieke kinderen die het moeilijk hebben om nog eens op reis te gaan.

We komen niet met een grote cheque, maar de centjes die we hier aan drank en eten geven komen ook goed terecht

“Ik heb samen met de collega’s een verkoop opgestart van kaarsen, massages, een quiz gedaan en nog zoveel meer. Het was de eerste keer dat we ons ingezet hebben specifiek voor een goed doel, maar het heeft uitzonderlijk veel geld in het laatje gebracht. Waardoor we dit zeker in de toekomst willen herhalen. Het doet ons enorm veel deugd om te zien hoeveel steun er kan komen uit alle hoeken van Vlaanderen“, besluit een tevreden Annemie.

Onze Man op zoek naar West-Vlamingen tijdens de Warmste Week in Puyenbroeck

Niet iedereen komt naar het terrein met een cheque of een opgezette actie. Sommige liefhebbers komen ook gewoon genieten van de sfeer, de muziek en de mooie omgeving. Zo ook Marlies, afkomstig uit Waregem, die ons de volgende fantastische quote kon bezorgen: “We komen niet met een grote cheque maar de centjes die we hier aan onze drank en eten geven komen beslist ook heel goed terecht”

Onze Man op zoek naar West-Vlamingen tijdens de Warmste Week in Puyenbroeck

Of de vriendengroep van Sylvie, die hun roots hebben in Roeselare. “Terwijl onze vriendinnen onder de fleece zitten, genieten wij hier van elkaar en de warme sfeer. Zo zie je maar, het is beter genieten op locatie dan thuis.”

Onze Man op zoek naar West-Vlamingen tijdens de Warmste Week in Puyenbroeck

Voor de tieners Laura en Kimberly was het uitkijken hoe alles zou lopen met hun allereerste echte grote actie voor het goede doel. Samen kozen ze voor ‘Vzw Boven de wolken’ die instaat voor de laatste beelden van iemand zijn kind.

“We verkochten allerlei artikelen. We hebben onder andere op de kerstmarkt van Kuurne en Stasegem gestaan en zamelden zo maar liefst 2.000 euro in. Op een bepaald moment was het zo erg dat we helemaal door onze voorraad heen waren en dag en nacht hebben gewerkt om te kunnen voldoen aan de vraag. Het was onze allereerste keer, maar we weten nu al zeker dat we uitkijken naar volgend jaar”, vertelt een opgetogen Laura ons.

Onze Man op zoek naar West-Vlamingen tijdens de Warmste Week in Puyenbroeck

De organisatie verwachtte maar liefst 150.000 bezoekers over de volledige duurtijd van het evenement. Exacte cijfers zijn nog logischerwijs niet bekend, maar er kan nu al gesproken worden van alweer een geslaagde editie waarbij héél Vlaanderen geactiveerd werd om de warmste kern uit hun ziel te halen. Belangrijk hierbij was wederom: Het maakt niet uit hoeveel je geeft, het maakt niet uit wat je doet en het maakt niet uit hoe je het naar buiten brengt. Elke bijdrage aan de maatschappij is een steunpilaar voor de toekomst!

(TV)

Onze Man op zoek naar West-Vlamingen tijdens de Warmste Week in Puyenbroeck

https://www.youtube.com/watch?v=XOTXFAEmHo4

Music For Life loopt nog tot en met 24 december 18u en kent dan zijn finale afsluit. Wie live wil luisteren kan dit zondag van 09u tot 18u op één van volgende zenders Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel of standaard via Studio Brussel. Meer info, volg de link (https://dewarmsteweek.stubru.be/artikels/alles-wat-je-moet-weten-over-de-warmste-week-van-music-for-life)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.