Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis in Poperinge zoekt persoonlijke geluksbrengers voor bewoners

De tekeningen kunnen in een brievenbus gedeponeerd worden. © foto TP
Redactie KW

“Geen school en op zoek naar een leuke bezigheid? Word persoonlijke geluksbrenger van een van onze bewoners en maak de bewoner minstens wekelijks blij met een brief, tekening of kunstwerkje”, klinkt het op de website van het Poperingse woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis.

Mail naar geluksbrengers@gasthuis.be met je naam en leeftijd en wij ‘koppelen’ jou aan een van onze bewoners. Voeg bij je eerste tekening of briefje gerust een briefje met wat informatie over jezelf. Waar ga jij normaal naar school? Wat zijn je hobby’s? Heb je veel broers of zussen? Hoe beleef jij deze tijden? Wat mis jij als je niet naar school of de sportclub kan? Wat doe jij dan allemaal met de tijd die over is?”

Al meer dan 20 mensen, voornamelijk jongeren, gingen in op de oproep. “We mogen geen gemeenschappelijke activiteiten meer doen, de bewoners zitten dus vaak alleen op de kamer”, zegt directeur Mieke Vandeputte. “Onze animatie-medewerkers proberen elke dag zeker een keer langs te gaan bij elke bewoner. Als ze dan bijvoorbeeld een brief of tekening mee hebben, wordt dat veel persoonlijker. De bewoners kunnen dan eens terugschrijven en misschien ontstaan zo contacten, die ook na de coronacrisis blijven duren.”

Bij een tekening of brief moet het kamernummer en de naam van de bewoner genoteerd worden. De werkjes kunnen afgegeven worden tijdens een van de ruilmomenten, in de brievenbus gedeponeerd worden of opgestuurd worden met de post naar OLV Gasthuis, Ieperstraat 130 in Poperinge en Emmaüs in de Oostlaan 15 in Poperinge. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier