Onze huiscartoonist Willy Bosschem (90) opent expo in Oostende

Een grote taart kon niet ontbreken. © ML
Redactie KW

De cultuurdienst van Oostende huldigt de alerte en actieve beeldend kunstenaar Willy Bosschem met een expo van zijn recente cartoons in de Nieuwe Gaanderijen van zijn stad.

Willy Bosschem maakte in 1953 als milicien en aangespoelde Gentenaar zijn eerste cartoon voor De Zeewacht. En hij is niet meer gestopt. Tot vandaag genieten de lezers van zijn creaties in onder andere De Krant van West-Vlaanderen en De Zondag. Het moeten er ondertussen ruim 8.000 zijn. Meteen is hij met ruime voorsprong de oudste medewerker van Roularta.

Professioneel was Willy onder andere artistiek directeur van het Casino-Kursaal en directeur van de Oostendse kunstacademie. Schilderen, tekenen, affiches, logo’s en postzegels ontwerpen deed hij in zijn vrije tijd, zeg maar ‘s nachts. De 25 recente cartoons van de expo in de Nieuwe Gaanderijen illustreren evenveel Oostendse spreuken bijeengesprokkeld door stadsgenoot Roland Desnerck, auteur van het Oostends Woordenboek en zoveel andere publicaties over het dialect van zijn geboortestad.

Roland Desnerck en Willy Bosschem.
Roland Desnerck en Willy Bosschem.© ML

De tentoonstelling is nog een volle maand te genieten ter hoogte van de Nieuwe Gaanderijen in de directe omgeving van de Drie Gapers op de Oostendse Zeedijk.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier