Onverwachte tegenkanting tegen geplande randparking in Sint-Kruis

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse oppositiepartijen N-VA en Groen verzetten zich tegen een nieuwe randparking in de Altebijstraat in Sint-Kruis. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) geeft Martine Bruggeman (N-VA) en Andries Neirynck (Groen) een gepeperd antwoord: “Sinds 1972 zijn die plannen goedgekeurd!

Volgens Martine Bruggeman (N-VA) snakken de buurtbewoners van de Altebijstraat naar een stukje groen: “Een randparking daar is fout, want die zal slecht ontsloten worden. Er is daar geen openbaar vervoer naar de stad. Liever een minibosje, met speelplein en park. De bewoners willen graag inspraak.”

Volgens Andries Neirynck (Groen) is dit gebied overigens waterziek: “Randparkings realiseer je best langs invalswegen. Ook wij zijn tegen dit project.”

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zette van op zijn kabinet – in zijn ‘kot’ – tijdens de virtuele gemeenteraadszitting even de puntjes op de ‘i’: “Een randparking in de Altebijstraat stond al vermeld in het Structuurplan van Brugge uit 1972! Vervolgens werd het ingeschreven in het mobiliteitsplan uit 1994. Het BPA Fourage werd in 1996 goedgekeurd. De realisatie van de randparking staat ook in ons nieuw mobiliteitsplan van 2016, met inspraak van de bevolking. Het wordt ook deels een bewonersparking. Want de bewoners van de Maalse Steenweg hebben geen garage en zijn vragende partij voor die parking.”

“We zetten onze plannen door. Enig probleem is dat de eigenaar van de grond de site niet wil verkopen. Hij zou daar liever een flatgebouw realiseren. Is het dat wat de twee oppositiepartijen willen? Indien het niet anders kan, zullen we onteigenen. De bewoners van de Altebijstraat mogen gerust zijn : het wordt een groene parking, één derde van de site wordt ingericht als groenzone.”

“De partij Groen verkiest een randparking op de parking van de Carrefour. Maar dat is privaat terrein en we zouden dan shuttlebusjes moeten inleggen naar ‘t stad en een busbaan inrichten langs de Maalse Steenweg!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.