Onverwacht bezoek van minister Demir in Heuvelland

Minister Demir en Stefaan Decrock. © (Foto EF)
Redactie KW

Vandaag was Zuhal Demir te gast in Heuvelland. Het betrof geen werkbezoek maar een familiebezoek. Zoals elke toerist die een bezoek brengt aan Heuvelland stapte ook de minister van toerisme eerst binnen in het bezoekerscentrum in Kemmel.

Momenteel verblijft de minister van toerisme met haar gezin in een vakantiewoning in Watou. In het bezoekerscentrum kwam ze informatie opvragen over haar daguitstap in Kemmel en meer bepaald naar de Kemmelberg. Ze bezocht eerst de tentoonstelling café Pax. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de wederopbouw in Kemmel en is deze zomer één van de publiekstrekkers in Heuvelland. De zolderverdieping van het bezoekerscentrum is een cafébarak geworden waarin de bezoeker de streek kan bekijken zoals zij er vlak na de Eerste Wereldoorlog uitzag.

De minister was zeer gecharmeerd door de ontvangst in het bezoekerscentrum. Van diensthoofd Stefaan Decrock kreeg de minister een fles Heuvellandse wijn mee. Zoals het hoort droeg de minister tijdens haar bezoek een mondmasker. Vanaf nu is er de verplichting om in Heuvelland, net als in de andere gemeenten van de politiezone Arro Ieper een mondmasker bij te hebben op het openbaar domein en publiek toegankelijke plaatsen. Eerder werd het dragen van een mondmasker verplicht in de winkelstraat op de Zwarteberg in Westouter.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier