Ontsnapte Siberische oehoe Iggy uit Diksmuide duikt na week zonder nieuws weer op

Redactie KW

Al 12 dagen is Dylan Bogaert (28) zijn lievelingsdier, een Siberische oehoe met de naam Iggy, kwijt. Maar er is nu meer hoop dan eerst om de uil terug te vinden. Het dier werd de afgelopen dagen immers meermaals gespot. “Een teken dat ze naar huis wil komen. Het is een kwestie van tijd”, zegt Dylan.

Het verhaal van het verlies van de uil is intussen bekend in heel Diksmuide en alle gemeenten daarrond. De Siberische oehoe Iggy woont al 7 maanden in de ruime volière van Dylan Bogaert in de Eikhofstraat in Esen. Het was het laatste cadeau van Dylans mama die in december overleed. De uil kon op vrijdag 22 januari echter ontsnappen. Dat gebeurde toen de papa van Dylan de vogel eten kwam geven maar het slot van de deur niet goed dichtviel. Iggy ontsnapte maar hield zich de eerste avond schuil in de buurt. De dagen nadien werd ze enkele keren gezien in de ruime omgeving maar sindsdien ontbrak al bijna een week elk spoor. Tot nu.

“Ze heeft honger en wil komen”

“Gisteren werd Iggy nog gezien in Beerst, heel duidelijk”, zegt Dylan. “Iemand met ervaring ging meteen naar haar, met een handschoen en wat eten. Maar bij aankomst begon het fel te regenen en vloog ze weg. De dag voordien werd ze nog gezien in een boom in Bovekerke. Allemaal in de buurt dus. Ik vermoed dat het slechte weer haar parten speelt en ze zich schuilhoudt in de bossen. Maar ze is zeker hongerig. Iggy werd al gespot toen ze naar fazanten en kippen zat te loeren. Ze wil naar huis komen, dat weet ik zeker. Het is een kwestie van tijd voor ik bij haar kan zijn en ze kan meenemen. Maar ik ben al zeer opgelucht dat ze nog leeft. Ze is de gevaren van het wild en de straat niet gewend. Ik vreesde al dat haar iets overkomen was.” (JH)

Wie nog tips heeft, kan Dylan bellen op 0474 50 48 26.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.