Ontmoetingscentra zorgen ondanks corona voor een gevarieerd zomeraanbod

Enkele medewerkers aan de zomerprogrammatie. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vrijwilligers van de nieuwe OC-raden van Bellegem, Bissegem en Marke en medewerkers ervan pakken uit met een zomerprogramma in het ontmoetingscentrum zelf, in de omgeving ervan of in hun dorp.

De veiligheidsvoorschriften laten een beperkt aantal inschrijvingen toe en zo kunnen toch een aantal activiteiten georganiseerd worden. In de deelgemeenten organiseert stad Kortrijk openluchtcinema’s. Deze starten op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus aan OC Rollegem en worden elke week vervolgd op vrijdag en zaterdag in opeenvolgend OC Marke, De Troubadour Bissegem, OC Aalbeke, De Wervel Bellegem, De Vonke Heule en OC Kooigem, waar de laatste openluchtcinema plaatsvindt op 11 en 12 september. De vertoningen starten telkens om 21.30 uur en reserveren via Uit in Kortrijk is verplicht.

Frisse wind

Drie ontmoetingscentra hebben daarnaast nog activiteiten. Het meest uitgebreide programma komt uit Marke, waar verschillende verenigingen telkens met een activiteit meewerken. Om te starten is er zondag een gezinssporthappening. Meer hierover vindt u in KW Kortrijk-Menen-Waregem van vrijdag 3 juli. Voorts is er vanaf juli nog een kunstrally, het creatief evenement Klein Mont Marke, een fietshappening en wandelingen. In Bissegem organiseert men ook in samenwerking met verenigingen grasaperitieven, een gezinszoektocht en een picknick en in Bellegem kan je twee zondagen aperitieven aan het OC. “Nadat alles in de coronaperiode stilgevallen is, is het de leden toch gelukt om een frisse wind door de OC’s te laten waaien met enkele activiteiten, waarvoor je telkens wel moet inschrijven, zodat we het aantal deelnemers onder controle kunnen houden”, aldus schepen van Deelgemeenten en OC’s Ruth Vandenberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier