Ontmoetingscentra worden afhaalpunten

De gemeente Heuvelland organiseert officiële afhaalpunten, omdat de huis-aan-huisverkopen van de verenigingen niet mogen georganiseerd worden door de coronacrisis. “Deze afhaalpunten aan de ontmoetingscentra in elk van onze dorpen maakt het voor de verenigingen mogelijk om traditionele verkoopactiviteiten te organiseren en zo wat geld in het laatje te brengen,” duidt schepen Wieland De Meyer.

Dimitri Carnel, traiteur Alain, voorzitter Christophe Croquette, Sarina Maselis en Cindy Vanhoorneweder zullen afhaalmaaltijden verkopen. © EF

Zo biedt voetbalclub SK Nieuwkerke op 12 december afhaalmaaltijden aan en werkt daarvoor samen met traiteur Alain uit Wijtschate. Daarmee volgt de voetbalvereniging strikt het reglement van de gemeente Heuvelland. “Etenswaren worden enkel aangeboden als die bereid zijn door een professionele traiteur. De vereniging mag daarbij niet helpen.” SK Nieuwkerke bezorgt aan het OC ’t Seultje in Nieuwkerke stoofvlees of vol-au-vent.

“Met de opbrengst hopen we onze werking niet in het gedrang te brengen. We dienden door de coronacrisis eerder al onze koekenverkoop en onze Soirée Française te schrappen. Twee keer ook zagen we de rally van Ieper niet door onze dorpskern passeren. Alleen met de kermis konden we een beperkt programma aanbieden,” weet voorzitter Christophe Croquette.

“Weet dat kosten ondertussen wel moeten betaald worden of al betaald zijn, daarbij denk ik aan de verzekering van de spelers, de aankoop van de vrijetijdskledij en de aansluiting bij de voetbalbond. Laten we hopen dat de actie van 12 december ons wat financiële ruimte geeft om verder een kwalitatief aanbod te kunnen geven aan onze spelers.”

Naast SK Nieuwkerke organiseert ook Volley Heuvelland een gelijkaardige actie, de verkoop daar gebeurt in OC De Klaverhulle op zaterdag 19 december. Er wordt onder meer samengewerkt met wijngoed De Monteberg. De gemeente Heuvelland zal vooraf en steekproefgewijs een controle uitvoeren. “We helpen bij de praktische organisatie en voorzien tafels, signalisatie en nadars”, legt schepen De Meyer uit.

“Het OC zal dienen als depot, de afhaling zelf moet volledig buiten plaatsvinden. De aanbieder en de afhaler dragen een mondmasker. De aanbieder dient wegwerphandschoenen te dragen om de materialen te overhandigen. De betaling moet vooraf gebeuren of contactloos ter plaatse. Het is ook aangewezen om te werken met tijdsloten zodat de afhaling vlot kan verlopen. De afhalingen gebeuren door 1 persoon van het gezin. De afhaling moet ook zo worden georganiseerd dat samenscholingen vermeden worden met een aparte ingang, een aanduiding van de looplijnen en een aparte uitgang.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.