Ontdekkingshuis van Sint-Kruis naar Waardamme

Marc Citroen en Katrien Van Reybrouck zijn tevreden met hun nieuwe ruimte voor yoga en meditatie. © Davy Coghe
Redactie KW

Yoga- en meditatiecentrum Het Ontdekkingshuis verhuisde van Sint-Kruis naar een nieuwe locatie in Waardamme. “Ook hier hopen we veel mensen te overtuigen van de weldaden van yoga en meditatie”, zegt Katrien Van Reybrouck.

Katrien van Reyberouck en haar uit Nederland afkomstige echtgenoot Marc Citroen hebben ruim dertig jaar ervaring als yoga- en meditatiedocenten. Voor Katrien was het aanvankelijk een deeltijdse activiteit maar in 2013 besloot ze samen met Marc om er fulltime voor te gaan en alle kennis en kunde te centraliseren in Het Ontdekkingshuis in de Polderhoeklaan in Sint-Kruis bij Brugge.

“We bieden in Het Ontdekkingshuis een ruim aanbod aan en noemen het eigenlijk een centrum voor persoonlijke groei. Natuurlijk kun je terecht bij ons voor yoga maar ook voor meditatie en mindfullness, voor expressie via muziek en mantra’s, samenzang en voor allerlei vormen van therapie en coaching”, vertelt Katrien Van Reybrouck.

Warme sfeer

“Ons centrum kenmerkt zich door een warme sfeer, een open geest, persoonlijke aandacht en kleine groepen.”

Doordat de eigenaar van het pand in Sint-Kruis waarin het Ontdekkingshuis gevestigd was, en waar Katrien en Marc ook woonden, er zelf zijn intrek wilde in nemen, zagen Katrien en Marc zich genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe woon- en werkplaats. En die vonden ze in de Olieslagerijstraat in de Oostkampse deelgemeente Waardamme. “De nieuwe locatie is iets kleiner maar we hadden eigenlijk al die ruimte niet meer nodig. En de ruimte voor yoga en meditatie in groep is zelfs mooier en meer geschikt dan de vorige”, zegt Katrien. “Ook hier in Waardamme hopen we veel mensen te overtuigen van de weldaden van yoga en meditatie. En sowieso zullen veel van onze gasten ook wel de weg vinden naar de nieuwe locatie. En op afspraak is het ook nog mogelijk om op locatie te gaan.”

Niet meer lacherig

“Ik ervaar trouwens dat steeds meer mensen open staan voor yoga en meditatie. Toen ik veertig jaar geleden zelf begon met yoga werd er nog wat meewarig en lacherig over gedaan maar dat is zo goed als helemaal verdwenen. Mensen van alle leeftijden, beroepsgroepen en sociale achtergronden zie er de meerwaarde van in en kloppen bij ons aan. Door de stress van het vaak erg jachtige leven willen ze tot zichzelf en tot rust komen.”

Alle informatie:https://hetontdekkingshuis.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier