Ontdek het parcours voor het BK-veldrijden in Meulebeke

Indien de coronamaatregelen geen veranderingen meer ondergaan, kan het Belgisch kampioenschap cyclocross op 9 en 10 januari 2021 plaatshebben op het sport- en recreatiedomein in Meulebeke. Een wedstrijd zonder publiek weliswaar maar een cross over een parcours dat veel organisatoren jaloers zal maken.

Het parcours op sport- en recreatiedomein Ter Borcht ligt vast. (repro LB)

Was er aanvankelijk heel wat commotie betreffende de aankoop van twee hectaren grond in de Krekelstraat ter uitbreiding van het recreatiedomein Ter Borcht en laaide de discussie nadien nog eens op over de aanleg van de twee heuvels aldaar, dan lijken de gemoederen nu te bedaren. De hoogste tijd dus om serieus werk te maken van de bouw van het parcours nu Meulebeke weet dat het op 9 en 10 januari 2011 het Belgisch kampioenschap cyclocross mag organiseren indien de coronamaatregelen dit nog toelaten, zelfs zonder publiek.

De jongste weken is er een opmerkelijke drukte waar te nemen op het sport- en recreatiedomein Ter Borcht. Zowel mensen van de gemeentelijke groendienst als vrijwilligers zorgen ervoor dat het domein werkelijk door een ringetje kan gehaald worden.

Heuvels

Overtollig struikgewas verdwijnt, struiken en bomen krijgen een snoeibeurt, boomstronken worden verwijderd, het gras gemaaid en het snoeihout fijngehakseld.

De twee kunstmatige heuvels die aangelegd werden, kregen in de loop van de voorbije week gras ingezaaid.

Tim Bogemans, hoofd van de gemeentelijke groendienst: “Het inzaaien gebeurde met hydroseeding of het hydraulisch inzaaien. Dit is een doeltreffende werkwijze waarbij het graszaad (het kunnen ook bloemenmengsels zijn) gemengd wordt met een natuurlijke houtvezel, water, aangepaste meststoffen, kiemversnellers, lijm en kleurstof. Het gemixte mengsel wordt daarna met een sproeisysteem gelijk verdeeld over het te behandelen oppervlak.”

“De voordelen van dit systeem: er is een duidelijk snellere groei waarneembaar en het gazon krijgt een veel betere vastheid. Vooral op de steile bermen is een dergelijke werkwijze aangeraden anders spoelt het graszaad bij de minste regenbui terug van de berm.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.