Ontbijtpakket stadspersoneel zorgt voor wrevel bij personeel Woon- en Zorgbedrijf

Lien Deblaere (SP.A) is voorzitter van het Woon- en Zorgbedrijf. © LVW
Redactie KW

Het ontbijtpakket dat het stads- en OCMW-personeel zondagmorgen aan huis bedeeld kreeg, lokt bij sommige personeelsleden van het Woon-en Zorgbedrijf misnoegde reacties uit.

Als blijk van waardering voor de geleverde inspanningen tijdens de coronacrisis, waarbij diverse activiteiten voor het personeel wegvielen, liet het stadsbestuur een royaal ontbijtpakket aan huis bezorgen. Dit op initiatief van schepen voor Personeel Geert Bossuyt (SP.A). Dit kon op heel wat sympathie van de stadsmedewerkers rekenen. Vanuit de hoek van sommige personeelsleden van het Woon- en Zorgbedrijf Wervik, waar onder meer woonzorgcentra Het Pardoen en Ter Beke bij horen, kwamen er misnoegde reacties. Het Woon- en Zorgbedrijf telt een 300-tal personeelsleden en is zowat de grootste werkgever van de Tabaksstad. Sommige personeelsleden lieten op sociale media duidelijk hun ongenoegen blijken over het feit dat ze in de kou bleven staan en ook recht hadden op een ontbijtpakket. Onterechte reacties want het Woon- en Zorgbedrijf, dat vroeger onder het OCVMW fungeerde, startte twee jaar geleden als een apart bedrijf met een nieuwe naam, los van de werking van de stad en het OCMW.

Er zijn nog altijd misverstanden rond de werking van het Woon- en Zorgbedrijf – Lien Deblaere

Lien Deblaere (SP.A) is voorzitter van het Woon- en Zorgbedrijf. “Ik schrok wel eventjes toen ik de reacties van sommige personeelsleden op sociale media las”, zegt Lien Deblaere. “Zelf was ik niet eens op de hoogte van deze ontbijtactie. En dat was ook niet nodig. Blijkbaar zijn er nog altijd misverstanden rond de uitgebreide werking van ons Woon- en Zorgbedrijf. Ik denk dat we ons personeel nog eens uitvoerig zullen informeren over onze structuur. Wij voeren ons eigen personeelsbeleid. Sommigen leggen nog altijd de link met het OCMW. Ons Woon-en Zorgbedrijf is een aparte organisatie geworden, met haar eigen werking, los van het stadsbestuur. Ik vind het dan ook spijtig dat er vanuit bepaalde hoek met modder wordt gegooid terwijl dit onterecht is”, zucht Lien.

Andere voordelen

“Het Woon- en Zorgbedrijf waardeert enorm de inzet van haar personeel. Corona heeft een geweldige impact op de mensen die werken in onze woon- en zorgcentra. We zijn ons daar heel bewust van. Daarom ontving het personeel ook een coronachecque van 50 euro, wat het stadspersoneel dan niet kreeg. Ook enkele andere voordelen inzake de koopkrachtverhogende maatregelen werden reeds toegekend. Personeel die niet voltijds werkt geniet, in verhouding van het aantal gewerkte uren, eveneens van deze maatregelen. Er was de verhoging van het bedrag van de maaltijdcheques, net als bij het stads- en OCMW-personeel. En dan zijn er nog de beloofde ecocheques, ter waarde van 200 euro, die tegen eind dit jaar zullen gestort werden. Ook het stads- en OCMW-personeel zal daarvan genieten. We lanceerden ook definitief de tweede pensioenpijler voor ons personeel”, besluit voorzitter Lien Deblaere. (Luc Vanthuyne)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.