Ontbijt met Voetjes krijgt een nieuwe wandelroute in Kruiskerke

Marc Vandaele: "Zo vlug mogelijk inschrijven is de boodschap, want de capaciteit is gelimiteerd." © RV
Redactie KW

Het feestcomité van Kruiskerke pakt op zondag 1 juli uit met ‘Ontbijt met Voetjes’. Een stevige klassieker, die nu met een nieuwe wandelroute een organisatorische metamorfose ondergaat. Marc Vandaele van het zeskoppige comité haalde de inspiratie in het naburige Sint-Maria-Aalter, specifiek bij de Blekkerbosfeesten.

Marc Vandaele van het zeskoppige comité haalde de inspiratie in het naburige Sint-Maria-Aalter, specifiek bij de Blekkerbosfeesten.

Marc Vandaele, de creatieve en administratieve voortrekker van het feestcomité van Kruiskerke, is professioneel vertegenwoordiger en zet zich serieus in voor het volkse, sociale leven in zijn leefgemeenschap. Zo is hij nu al volop bezig met het minutieus uitgekiende scenario voor wat de grote apotheose wordt van de septemberkermis op zondag 2 september. Dan wordt het gieren en brullen en topamusement met de internationale schlagerparade ‘Play Back’.

Met een autobus

Maar eerst dus het ‘Ontbijt met Voetjes’ van zondag 1 juli. “We hebben al een tiental edities achter de rug, steeds volgens hetzelfde stramien: wandelen en dan een stevig ontbijt”, vertelt Marc. “De afstand houden we altijd op 7 km. En steeds in dezelfde nabije regio van de Vorte Bossen, de Visserij. Zo opperden we de intentie en de wens om eens ‘andere paden te bewandelen’, weg van het stereotiepe. Daarom voeren we nu een drastische ingreep in. De deelnemers brengen we met een autobus naar een onbekende bestemming.”

Die wil Marc nog niet verklappen, om het verrassingselement niet in het gedrang te brengen. “Daarom ook de boodschap: zo vlug mogelijk inschrijven, want de capaciteit is gelimiteerd. Collega’s Filip Vandecasteele en Patrick Vermeersch loodsen de groep deskundig en met bevattelijke informatie langs het traject, dat niet uitgepijld hoeft te worden. Ergens onderweg is een halte ingebouwd voor een drankje en al dan niet welgekomen rustpauze. Het is evident dat we maximaal het ongerepte natuurschoon zullen ontdekken of herwaarderen. Heel wat mensen die hier individueel een wandeling doen, zullen nu een alternatief voor de voeten geschoven krijgen, wat de intrinsieke waarde verhoogt en dat is toch telkens weer ons opzet”, rondt Marc Vandaele af.

Praktisch

‘Ontbijt met Voetjes’ is een heerlijke combinatie van sport, sociaal contact, natuurverkenning en een stevig ontbijt. De groep verzamelt om 6.45 uur in zaal Kruispunt in de Kruiskerkestraat. En dan luidt de song ‘Busje komt zo’ voor een 7 km lange begeleide ochtendwandeling en om 9 uur wordt het uitgebreid en heerlijk ontbijtbuffet aangesneden. Deelnemen kost 10 euro. Inschrijven voor 26 juni bij het bestuur. Info via Marc Vandaele uit de Kruiskerkestraat via 0472 20 31 81. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier