Ons proefkonijn in Seasons in Blankenberge:Lekker klassiek met dagverse vis

Het interieur in het nieuwe restaurant oog strak en modern. © GF
Jan Degoe
Jan Degoe Chef Regio

Chef Dirk Crauwels verhuisde na negen jaar naar een nieuwe stek met een strak interieur enkele honderden meters van het oude pand in Blankenberge. In restaurant Seasons serveert hij vooral dagverse vis, al is hij ook trots op zijn konijnenbillen met Kokketeute. De klassieke keuken volgens de regels van de kunst.

Dirk Crauwels belandde tien jaar geleden vanuit Antwerpen in Blankenberge, die wonderschone stad zoals Hugo Matthysen ooit zong. Een mening die ook Dirk is toegedaan, want hij wil er naar eigen zeggen nooit meer weg. Tijdens de eerste lockdown verhuisde Dirk naar een nieuw pand, goed gelegen in het centrum van de stad. “Ik moet zeggen dat we in die periode de zaak veel gepoetst hebben voor niets, maar we zijn blij dat ze nu weer op de rails staat. Het was een goede zomer.”

Dirk Crauwels.
Dirk Crauwels. © GF

“Ik zit hier op mijn plaats, dicht bij de Noordzee en al het lekkers dat die zee voortbrengt. Zelf werk ik graag met ‘vergeten’ vissoorten zoals schelvis, vlaswijting, leng of koolvis. Die zijn niet enkel lekker, maar vaak ook goedkoper dan de meer bekende vissoorten van de Noordzee. Ze passeren regelmatig de revue in ons maandelijkse Seasonsmenu. Zo had ik deze maand graag hondshaai op het menu geplaatst, maar helaas stokt de aanvoer. En onze regel is dat vis dagvers moet zijn. ‘Op is op’ is geen loos begrip bij ons”, benadrukt Dirk.

Forse tongen

Dirk weet waarover hij praat, want is zelf een gepassioneerd sportvisser. Met een eigen visie. Zo kiest hij er bewust voor geen kleine tongsjes op de kaart te plaatsen, maar wel zeetongen van een fors formaat. “Ik vind dat je de vissen de kans moet geven uit te groeien tot volwassen exemplaren”, zegt Dirk, waarbij hij ons meteen aanraadt om de tong te nemen. En dat beklagen we ons niet. Ze zeggen dat de kleintjes veel lekkerder zijn van smaak, maar eerlijk, de tong die Dirk ons voorschotelt, is heerlijk. Perfect gebakken en gekruid. Een aangename verrassing, zeker in combinatie met de verse tartaar en de huiswijn, een goeie chardonnay.

En dan hadden we als hapje al kleine garnaalkroketjes, met citroen en gefrituurde peterselie, achter de kiezen. Ook het voorgerechtje lepelden we vlot naar binnen. De garnalenbisque smaakte, gepresenteerd in erg mooie kommetjes, naar meer. Mede dankzij de vlotte en aangename bediening, ook dat mag gezegd worden.

WIN EEN WAARDEBON VOOR SEASONS

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van Dirk Crauwels?

Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij

een waardebon van 100 euro weggeven.

Surf naar www.kw.be/winetentje en waag je kans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.