Onrustwekkende verdwijning van Jelle Vandemaele: kwaad opzet niet uitgesloten

Jelle Vandemaele. © Belga
Redactie KW

De 27-jarige keukenhulp uit Roeselare is al sinds vrijdag 10 april vermist. Op zijn appartement werden zijn bril, zijn portefeuille en zijn gsm aangetroffen, wat erop zou kunnen wijzen dat hij uit zijn flat werd meegenomen of ontvoerd.

Dit is althans hetgeen zijn doodongeruste vader Dirk Vandemaele vermoedt. “Zonder bril ziet Jelle haast niks, ik acht het dan ook totaal onmogelijk dat hij zonder bril op eigen initiatief zijn appartement zou verlaten.” Vader Dirk vreest dan ook het ergste : ofwel is Jelle al overleden, ofwel wordt hij ergens vastgehouden. Die vrees wordt nog versterkt door het feit dat Jelle iemand is die in iedereen het goede ziet en zich niet altijd zo bewust is van mogelijk gevaar. “Hij is nogal goedgelovig en zou rap met iemand meegaan.”

Dat zijn zoon de woning zou hebben verlaten om ergens uit het leven te stappen, dat is voor vader Dirk zo goed als onmogelijk. “Jelle zou nooit zelfmoord plegen. Hij is bijzonder sociaal ingesteld, en niemand in zijn omgeving had de dagen tevoren iets vreemds bij hem opgemerkt.”

Daagde niet op op zijn werk

Op donderdagavond had Jelle in Eethuis Pieter, waar hij werkt, een gezellig etentje met zijn ouders Dirk Vandemaele en Hilde Bardyn. Omstreeks 22.30 uur is hij daarna naar zijn appartement getrokken, vlak in de buurt van het restaurant. Zijn ouders hebben hem nog zien binnengaan. Toen Jelle de volgende dag omstreeks 16 uur niet opdaagde in de keuken van het restaurant waar hij werkt, vond de keukenchef dit echt vreemd, omdat de jongeman niks had laten weten en dit totaal zijn stijl niet was. Zijn ouders werden erbij geroepen, en die troffen enkel een leeg appartement aan, weliswaar met zijn bril en portefeuille, en zijn gsm in de lader. Er waren geen sporen van geweld of strubbeling zichtbaar.

Ondertussen blijven familie, vrienden en hulpdiensten koortsachtig op zoek naar Jelle, al ontbreekt vooralsnog elk spoor. Jelle is normaal gebouwd en 1m70 lang. Hij heeft donkerbruine ogen en kort donkerbruin haar. Hij heeft zijn bril niet bij. Meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300. Je kan ook reageren via e-mail: opsporingen@police.belgium.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier