Onlinequiz Corona Lockdown Challenge kent heel veel bijval

Frederik Verstraete is blij verrast met het succes van zijn quiz. © KVCL
Redactie KW

Frederik Verstraete lanceerde enkele weken geleden de Corona Lockdown Challenge, een onlinequiz op Facebook. Twee tot drie keer per week krijgen de deelnemers tien vragen over Lo-Reninge voorgeschoteld.

“Het leek me leuk iets te doen om de mensen bezig te houden in tijden van social distancing“, zegt Frederik Verstraete. “Ik had totaal geen verwachtingen over het aantal deelnemers. Was de Corona Lockdown Challenge voor één iemand een momentje om naar uit te kijken, dan was het voor mij al geslaagd.”

De eerste keer namen er 35 mensen deel en het aantal deelnemers is ondertussen al verdubbeld. De quiz is dus een groot succes. “Daar had ik eerlijk gezegd geen rekening mee gehouden”, lacht Frederik. “Want het softwareprogramma waarmee de quiz gemaakt wordt, was beperkt tot 50 deelnemers. Intussen hebben we dit kunnen aanpassen. Nu kunnen tot 2.000 mensen deelnemen.”

De quizvragen handelen allemaal over Lo-Reninge. Ondertussen passeerden al 70 vragen de revue. Maar aan inspiratie heeft Frederik Verstraete voorlopig geen gebrek. “Ik kan nu nog redelijk vlot vragen uit mijn mouw schudden. Charlot (zijn vrouw, red.) helpt me wel vaak. Maar ik hoop wel dat de lockdown toch geen jaar zal duren. Ik informeer ook bij de mensen welke vragen ze goed of moeilijk vinden. Dat zorgt voor de nodige inspiratie en die tips zijn altijd welkom. Ook andere quizfanaten, zoals Delclero El Professor, steken soms een handje toe.”

Weekendje thuis

De nieuwsgierigheid van Frederik speelt ook in zijn voordeel bij het opmaken van quizvragen. “Ik vraag me vaak af hoe iets werkt, hoe iets tot stand gekomen is of op welke plek iets gebeurd is”, vertelt Frederik. “Iets heel simpels kan tot een mooie vraag leiden. Ik heb van VVV Lo-Reninge ook een infobrochure gekregen, waar heel veel weetjes in staan. Soms surf ik ook gewoon eens rond op het internet op zoek naar wat inspiratie. Ook sommige zaken op de website van westhoekverbeeldt leiden af en toe tot vragen.”

De quiz valt alvast in de smaak bij de deelnemers. “Ik heb nog geen negatieve reacties gekregen”, zegt Frederik. “Het niveau van sommige deelnemers ligt wel hoog. We zitten hier met een paar kenners in onze gemeente. Voorlopig nemen vooral mensen uit Lo en Pollinkhove deel. Hoog tijd dat de inwoners van Reninge en Noordschote ook eens tonen wat ze in hun mars hebben. Ik probeer de vragen evenredig te verdelen zodat alle deelgemeenten aan bod komen.”

Voor de winnaar van elke ronde is ook een prijs weggelegd. Soms is dat iets ludieks, zoals een Bongobon voor een ‘Weekendje thuis’. “Voorlopig bestaat de prijzenpot uit wandel- en fietskaarten geschonken door het VVV”, zegt Frederik. “Misschien dat daar nog verandering in komt. Mocht een handelaar interesse hebben om een prijs te schenken, dan kan ik wel een vraag voorzien die zijn zaak in de kijker zet.”

Geboorte

Frederik Verstraete werkt momenteel als freelance projectingenieur elektriciteit voor de firma Callensvyncke in Waregem. “Ik help met het bouwen van duurzame industriële WKK-installaties (WKK staat voor warmtekrachtkoppeling, red.)”, licht hij toe. “Daarnaast geef ik nog service op bestaande machines en doe ik nog wat andere projectjes tussendoor.”

Zijn vrouw Charlot is leerkracht in het bijzonder onderwijs in Poperinge. Frederik en Charlot werden trouwens in volle coronacrisis voor de tweede keer papa en mama. “Cezar is de nieuwste aanwinst in ons gezin”, glundert Frederik. “Een geboorte in deze periode is voor iedereen speciaal. Maar alles heeft zo zijn voordelen. Nu is dat de rust die de mama’s en baby’s krijgen op de kraamafdeling om te recupereren na de bevalling. Grote zus Maxien (4) is alvast heel blij met haar broertje en helpt graag met de verzorging van haar broertje Cezar.” (KVCL)

Wie wil deelnemen aan de quiz, kan alle info terugvinden op de Facebookpagina Corona Lockdown Challenge Lo-Reninge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.