Online rouwregister voor corona-overlijdens in Oostende

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Samen rouwen bij het verlies van een dierbare zit er door de coronacrisis momenteel niet in. Daarom opent Stad Oostende een online rouwregister voor mensen die overleden aan het virus. “We willen zo iedereen de kans geven om nabestaanden een hart onder de riem te steken”, vertelt schepen Hina Bhatti.

Ook in Oostende vallen er, ondanks de inspanningen van het verzorgend personeel in de ziekenhuizen en in de woonzorgcentra, slachtoffers door het coronavirus. Een geliefde verliezen in deze tijden is vaak dubbel zo hard. Op initiatief van Hina Bhatti (Open Vld), schepen van Burgerlijke Stand, opent de stad nu een rouwregister. “Met het online rouwregister willen we iedereen de kans bieden om zijn of haar medeleven te betuigen aan de nabestaanden bij een overlijden door het coronavirus“, vertelt schepen Bhatti. “Het stadhuis is in deze tijden enkel toegankelijk op afspraak. Een papieren rouwregister is dus geen optie. Via een online rouwregister kunnen mensen elkaar wel digitaal ontmoeten om hun verdriet te delen. Boodschappen van bekenden of onbekenden kunnen een hart onder de riem steken voor iedereen die iemand verloor door het virus. Dat kan gaan om een troostende boodschap, een zelfgeschreven gedicht of gewoon een eenvoudig woord van sterkte. Als mensen maar weten dat ze er niet alleen voor staan.”

Via oostende.be/rouwregister kan iedereen op het online rouwregister van de stad terecht. Wie een boodschap wil nalaten wordt gevraagd om zich te registreren. Dat kan eenvoudig via een mailadres of met een bestaande ‘Mijn Oostende’-account. Onmiddellijk daarna kan een tekst of een foto gepost worden.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier