Online dansen met Bissegemse Studio Steps

Via digitale tools geven de mensen van Studio Steps online danslessen. © foto EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Bij Studio Steps in Bissegem ging men op zoek naar een creatieve oplossing om de leden thuis of in hun tuin aan het dansen te houden.

“We geven nu interactief dansles aan onze leden”, stelt Nathalie Janart van Studio Steps. “Er worden lessen en choreo’s gemaakt die aangepast zijn aan de meestal iets beperktere ruimte zoals een slaapkamer of een keuken waar de leerlingen nu de lessen volgen. Er worden ook correcties aangebracht doordat wij leerlingen en leerkrachten elkaar zien.”

Nathalie vertelt dat ze voor de sportlessen de mensen aanmoedigen om indien mogelijk de lessen mee te volgen vanuit de tuin of op hun terras. “De huidige maatregelen zorgen ervoor dat we creatief moeten nadenken over hoe we onze leerlingen zoveel mogelijk kunnen blijven aanmoedigen om te blijven bewegen. Het doet goed om je lichaam en hoofd op tijd en stond op een andere manier te gebruiken.”

“creativiteit is gelukkig een deel van ons beroep”

“Bij ons worden de lessen in grote getale opgevolgd, zowel van onze 3-jarige kleuters tot onze volwassenen. Het vast lessenrooster zorgt voor een klein beetje ‘normale’ structuur in hun dagindeling.” Voor Nathalie en haar team is het een uitdaging om dit alles uit te werken tot interessante, uitdagende interactieve lessen. “Gelukkig is creativiteit ook een deel van ons beroep”, besluit ze.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier