'Wat kunnen wij doen om deze crisis mee het hoofd te bieden?' Dat is de centrale vraag waar de leden van de BeTech Community in ons land met de nieuwe website en Facebookgroep Covid-Solidarity.org een antwoord op willen formuleren. "Als we op de overheid moeten wachten, zal het te lang duren", stelt Louis Driegelinck, een van de initiatiefnemers achter Covid-Solidarity.org. "Op de site bieden wij vrijwilligers de mogelijkheid om een sjabloon van een boodschappenlijstje te downloaden en af te drukken. Daarop kan je dan je gegevens achterlaten en het briefje bij een kwestbare buur in de brievenbus steken, in de lobby achterlaten of aan het raam uithangen."

Op die manier kunnen mensen die in deze coronatijden geïsoleerd dreigen te raken, beroep doen op mensen die hun diensten aanbieden. "Online zie je heel veel studenten die nu ze geen les hebben, aanbieden om boodschappen te doen. Alleen bereiken ze via Facebook of Instagram niet altijd de mensen die het nodig hebben", aldus Louis. "Ons initiatief combineert de beide werelden: het online aanbod en de offline nood. En belangrijk: het is heel laagdrempelig. Het werkt ook, want we zien op enkele uren tijd toch al ruim 2.000 downloads van het sjabloon. Ook winkeliers en apotheken kunnen de zwaksten helpen door het gedrukte boodschappenlijstje beschikbaar te stellen in hun verkooppunten."

Door als boodschapper ook de QR-code te scannen krijg je een aantal tips over hoe je het best aanpakt. "De nodige voorzorgsmaatregelen zijn toch belangrijk. Ook als je iemand anders helpt. Het is uiteraard de bedoeling om fysiek contact zoveel als mogelijk te vermijden. Niemand wil het virus verder verspreiden", zegt Louis. "De coronasituatie is voor iedereen nieuw en moeilijk. Er is nood aan initiatief, aan creativiteit, aan actie. Met dit project willen wij als BeTech Community ons steentje bijdragen."

'Wat kunnen wij doen om deze crisis mee het hoofd te bieden?' Dat is de centrale vraag waar de leden van de BeTech Community in ons land met de nieuwe website en Facebookgroep Covid-Solidarity.org een antwoord op willen formuleren. "Als we op de overheid moeten wachten, zal het te lang duren", stelt Louis Driegelinck, een van de initiatiefnemers achter Covid-Solidarity.org. "Op de site bieden wij vrijwilligers de mogelijkheid om een sjabloon van een boodschappenlijstje te downloaden en af te drukken. Daarop kan je dan je gegevens achterlaten en het briefje bij een kwestbare buur in de brievenbus steken, in de lobby achterlaten of aan het raam uithangen." Op die manier kunnen mensen die in deze coronatijden geïsoleerd dreigen te raken, beroep doen op mensen die hun diensten aanbieden. "Online zie je heel veel studenten die nu ze geen les hebben, aanbieden om boodschappen te doen. Alleen bereiken ze via Facebook of Instagram niet altijd de mensen die het nodig hebben", aldus Louis. "Ons initiatief combineert de beide werelden: het online aanbod en de offline nood. En belangrijk: het is heel laagdrempelig. Het werkt ook, want we zien op enkele uren tijd toch al ruim 2.000 downloads van het sjabloon. Ook winkeliers en apotheken kunnen de zwaksten helpen door het gedrukte boodschappenlijstje beschikbaar te stellen in hun verkooppunten." Door als boodschapper ook de QR-code te scannen krijg je een aantal tips over hoe je het best aanpakt. "De nodige voorzorgsmaatregelen zijn toch belangrijk. Ook als je iemand anders helpt. Het is uiteraard de bedoeling om fysiek contact zoveel als mogelijk te vermijden. Niemand wil het virus verder verspreiden", zegt Louis. "De coronasituatie is voor iedereen nieuw en moeilijk. Er is nood aan initiatief, aan creativiteit, aan actie. Met dit project willen wij als BeTech Community ons steentje bijdragen."