Ongezien grote interesse voor het zomertornooi van KGTC Zwevegem

De KGTC-leden zijn blij dat ze weer het terrein op mogen. (foto PP)
Redactie KW

Van vrijdag 10 tot en met dinsdag 21 juli voorziet Sarah De Lombaerde maar liefst 17 enkelreeksen en 14 dubbelreeksen in het traditionele vakantietornooi van Koninklijk Gemeentelijk Tenniscentrum (KGTC) Zwevegem. Het grote aantal inschrijvingen overtreft de stoutste verwachtingen. Gelukkig wordt ze in de dagelijkse tornooileiding bijgestaan door Karl Dhuyvetter en Annemie de Brie.

“Voor velen was het door de coronacrisis een bizarre ervaring om zo lang niet naar onze vertrouwde club te kunnen komen. Niet alleen voor de tennissers maar ook voor onze padelleden, petanquespelers, biljarters en de vele sympathisanten die soms gewoon eens een glas komen drinken”, verduidelijkt Sarah De Lombaerde.

“De vele sociale contacten vielen weg en al vlug beseften we dat de zomerlessen en de interclubwedstrijden niet zouden doorgaan. We hebben de lege periode dan maar aangewend om het terras volledig te vernieuwen, een grondige lenteschoonmaak te doen en de terreinen mooi aan te leggen.”

Massaal oefenen

“Vanaf de eerste dag dat het opnieuw mocht, viel het op dat de mensen stonden te springen om hun racket van onder het stof te halen”, weet Sarah. ” Sindsdien zijn de terreinen ‘s avonds zo goed als altijd allemaal bezet. Zowel de jeugdspelers als de volwassenen komen massaal oefenen in afwachting van de echte groepslessen, zomerstages en wintersessies. We blijven uiteraard de verplichte maatregelen navolgen: ontsmettingsgel op en naast de terreinen en voldoende afstand bewaren op het terras en in de bar. Vanaf 1 juli mogen de kleedkamers opnieuw open.”

“Tijdens het tornooi zullen we alvast alle materiaal grondig ontsmetten Jammer wel dat we onze gesmaakte afsluit van het tornooi met bijhorende dj-set dit jaar niet zullen kunnen laten doorgaan.”

KGTC Zwevegem

Gesticht: 1 december 1951

Adres: Bekaertstraat 11A, 8550 Zwevegem

Telefoon: 056 75 62 88

Aantal volwassen leden: 303

Aantal jeugdleden: 202

Voorzitter: Steven Bossuyt

Secretaris: Luc Verbeke

Naast tennis voorziet de familiale club ook padel, biljart en petanque. Ook niet-leden zijn steeds van harte welkom op het zomers terras waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven in een veilige omgeving.