Rond tien uur 's avonds kwam Laurens Bonte met zijn vriendin Merel Decapmaker naar buiten vanuit restaurant De Zonnebloem in Oostkamp. Ze hadden er samen met enkele andere spelers van de voetbalploeg uit Beernem gegeten toen er buiten een hels lawaai klonk. Klanten en buurtbewoners snelden zich naar buiten en zagen een witte bestelwagen wegrijden.

STX

De bestelwagen leek op een paardenvrachtwagen met een grijsachtig logo. Ietsje verderop gaf de dader gas bij toen hij voorrang moest geven aan een tegenligger, die op de rem moest staan. Aangezien de bestelwagen erg snel reed, kon niemand de nummerplaat herkennen en opschrijven. Wel speelde de dader een wieldeksel kwijt waar 'STX' op stond.

Geluk bij ongeluk

Eigenaar van de getroffen auto, Laurens Bonte, reageert aangeslagen maar toch opgelucht: "Ik wandelde op zo'n 15 meter van het ongeval met mijn vriendin en een ander koppel naar buiten. We hoorden 'die zot' al aan een enorme snelheid aankomen. Hij reed zeker 70 waar de limiet 50 kilometer per uur is. Hij nam de binnenkant van de bocht ter hoogte van de kerk richting Oedelem, door de snelheid verloor hij ongetwijfeld de controle over het stuur. Had onze auto er niet gestaan, knalde hij misschien recht op ons!"

Niemand kon het merk van de wagen zien, maar volgens Bonte kunnen er niet veel wagens zijn met de wieldop die ze vonden. Er is erg veel schade aan de auto en op een vergoeding van de verzekering moet de getroffene niet rekenen. Hij is namelijk niet omnium verzekerd en er is nog altijd geen dader bekend. Toch merkte Laurens Bonte zo'n 20 minuten na het ongeval nog iets op: "Er reed een klein rood autootje voorbij de plaats delict. De bestuurder was erg geïnteresseerd in de schade aan de auto. Misschien kwam iemand kijken hoe erg het was? Het viel echt op en ook mijn andere vrienden die nog in het restaurant zaten merkten de auto op. Daarna reed het snel weer weg." (Piet Himpens en Arno Van Haverbeke)


Indien u meer informatie heeft over dit ongeval of de eventuele dader, aarzel dan niet dit te laten weten aan Laurens Bonte (
laurens.bonte@hotmail.com) of de politie.

Rond tien uur 's avonds kwam Laurens Bonte met zijn vriendin Merel Decapmaker naar buiten vanuit restaurant De Zonnebloem in Oostkamp. Ze hadden er samen met enkele andere spelers van de voetbalploeg uit Beernem gegeten toen er buiten een hels lawaai klonk. Klanten en buurtbewoners snelden zich naar buiten en zagen een witte bestelwagen wegrijden. De bestelwagen leek op een paardenvrachtwagen met een grijsachtig logo. Ietsje verderop gaf de dader gas bij toen hij voorrang moest geven aan een tegenligger, die op de rem moest staan. Aangezien de bestelwagen erg snel reed, kon niemand de nummerplaat herkennen en opschrijven. Wel speelde de dader een wieldeksel kwijt waar 'STX' op stond.Eigenaar van de getroffen auto, Laurens Bonte, reageert aangeslagen maar toch opgelucht: "Ik wandelde op zo'n 15 meter van het ongeval met mijn vriendin en een ander koppel naar buiten. We hoorden 'die zot' al aan een enorme snelheid aankomen. Hij reed zeker 70 waar de limiet 50 kilometer per uur is. Hij nam de binnenkant van de bocht ter hoogte van de kerk richting Oedelem, door de snelheid verloor hij ongetwijfeld de controle over het stuur. Had onze auto er niet gestaan, knalde hij misschien recht op ons!" Niemand kon het merk van de wagen zien, maar volgens Bonte kunnen er niet veel wagens zijn met de wieldop die ze vonden. Er is erg veel schade aan de auto en op een vergoeding van de verzekering moet de getroffene niet rekenen. Hij is namelijk niet omnium verzekerd en er is nog altijd geen dader bekend. Toch merkte Laurens Bonte zo'n 20 minuten na het ongeval nog iets op: "Er reed een klein rood autootje voorbij de plaats delict. De bestuurder was erg geïnteresseerd in de schade aan de auto. Misschien kwam iemand kijken hoe erg het was? Het viel echt op en ook mijn andere vrienden die nog in het restaurant zaten merkten de auto op. Daarna reed het snel weer weg." (Piet Himpens en Arno Van Haverbeke) Indien u meer informatie heeft over dit ongeval of de eventuele dader, aarzel dan niet dit te laten weten aan Laurens Bonte (laurens.bonte@hotmail.com) of de politie.