Ongeval in Veurne veroorzaakte wel degelijk overlijden van bejaarde vrouw

© JT
Redactie KW

De 82-jarige vrouw die uren na een verkeersongeval in Veurne plots thuis overleed, bezweek wel degelijk aan de gevolgen van het ongeval. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Van een medische fout is echter geen sprake.

Het ongeval gebeurde op donderdag 29 augustus iets voor 16 uur op ‘s Heerwillems, een weg tussen Avekapelle en Pervijze. De bestuurster week om ongekende redenen van haar rijvak af en kwam met haar voertuig tegen een boom terecht. De drie inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis van Veurne. Daar werden bij de drie vrouwen slechts lichte verwondingen vastgesteld.

Een 82-jarige passagier uit Destelbergen overleed de daaropvolgende nacht plots bij haar thuis. Het parket stelde daarom een wetsdokter aan om een lijkschouwing uit te voeren. Die autopsie heeft uitgewezen dat er inderdaad een oorzakelijk verband is tussen het op het eerste zicht onschuldige ongeval en het overlijden van de vrouw. Voorts werd bij het onderzoek geen medische fout aangetoond.

Over de precieze oorzaak van haar dood doet het parket geen uitspraak.

(JT/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier