O’Neill Beachclub hervat jeugdtraining

Christoph Poignie en Sharon De Munck van O'Neill Beachclub. © (Foto WK)
Redactie KW

Christoph Poignie van O’Neill Beachclub in Blankenberge is blij dat hij maandag de training met zijn jeugdteam ‘Rebels’ mag hervatten. Een belangrijke stap voor de surfclub, die sinds de versoepeling van de coronamaatregelen op 4 mei stapsgewijs de activiteiten weer opstart.

“Normaal zouden we woensdag op surfstage vertrekken naar Le Rozel, maar ik ben al blij dat de training kan hervatten. Hét grote vraagteken blijft echter wat er zal gebeuren met de zomerkampen, voor ons niet alleen een belangrijke bron van inkomsten maar ook het opstapje naar een lidmaatschap. Die kampen brengen de jeugd naar het strand, en vaak (her)ontdekken ook de ouders dan de watersport. De inschrijvingen zijn door de crisis helemaal stilgevallen”, zegt Christoph.

De evenementen die deze zomer op het strand voor de surfclub zouden plaatsvinden, zijn allemaal afgelast. “Ook dat is uiteraard heel spijtig. Voor het strandvoetbaltornooi dat normaal op 1 en 2 augustus zou hebben plaatsgevonden, waren de verwachtingen hoog gespannen. Het zal voor volgend jaar zijn”, aldus Christoph. De weergoden lijken de watersporters gelukkig wel al goedgezind. “Sinds het opnieuw mag, zijn de surfcondities opperbest. Op 4 mei is het beginnen te waaien – alsof inderdaad de weergoden er mee gemoeid waren”, glimlacht Christoph. “Het deed echt deugd om al die lachende gezichten te zien op het water. De watersporters zaten al weken op groen licht te wachten, en het leek wel alsof ze plots als mieren overal kwamen uit gekropen. Onder de watersporters leefde er toch wat frustratie; de social distancing is op het water echt wel geen probleem. Maar ik snap ook wel dat de overheid dat niet sport per sport kon bekijken. De regels waren nu soms al niet zo duidelijk.” Sinds vorige week mag Christoph ook opnieuw materiaal verhuren in de club.

“De surfpakken worden ontsmet in Dettol en er staan hekken in de materiaalruimtes. We vragen onze leden om hun materiaal één voor één weg te bergen en niet met meerdere tegelijk naar binnen te gaan. We willen daar echt op hameren, want ondanks de versoepelingen, is het belangrijk dat we allemaal samen ons gezond verstand blijven gebruiken. Dan gaan we misschien nog een mooie zomer tegemoet, en blijft die tweede piek misschien ook uit”, aldus Christoph. De sanitaire voorzieningen blijven voorlopig nog gesloten. “De watersporters moeten zich dus zoals vroeger omkleden op het strand: back to basics“, klinkt het.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten