Onderzoek naar dader van dubbele moord uit Blankenberge bijna afgerond

De Brugse raadkamer heeft vrijdagochtend de aanhouding van Willem B. (73) met drie maanden verlengd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

De Blankenbergenaar bracht in december 2012 zijn echtgenote en zoon met messteken om het leven. Het dossier is ondertussen zo goed als afgerond.

Willem B. belde zelf de politie nadat hij zijn zoon Peter (46) en vrouw Maria (75) om het leven had gebracht. De autopsie wees uit dat de bejaarde man hen beiden met een twintigtal messteken van het leven beroofde. Later verklaarde hij dat het eerst zijn bedoeling was om na de feiten zelfmoord te plegen.

Vaag motief voor dubbele moord

Het motief voor de dubbele moord blijft vaag. Waarschijnlijk speelde de fruitwinkel van de familie B. een cruciale rol. De verdachte had vijftien jaar geleden die handel al overgelaten aan zijn zoon Peter, maar bleef zich bekommeren om de zaak. Er waren spanningen binnen de familie omdat Peter door een ongeval een tijdje niet in de winkel kon staan.

Het dossier is ondertussen bijna klaar voor verwijzing naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. Willem B. zal zich ten vroegste eind 2015 in Brugge voor het hof van assisen moeten verantwoorden.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.