Onderzoek naar brandstichting van vrachtwagen in Diksmuide

(foto JTV)
Redactie KW

Maandagnacht (30 december) omstreeks 1.30 uur brandde een cabine van een gestationeerde vrachtwagen volledig uit in Diksmuide. Volgens de branddeskundige zou de vrachtwagen in brand zijn gestoken. Er waren sporen van brandstichting in de bestuurderscabine.

De trekker met aanhangwagen stond op een parkeerstrook langs de Oostendestraat. De bestuurder van de vrachtwagen woont een eind verder in de straat maar was niet aanwezig toen de brand uitbrak. De aanhangwagen was ledig maar is ook beschadigd door de vlammen.

Toen de brandweer van Diksmuide verwittigd werd door een voorbijganger rukten ze onmiddellijk uit maar ondertussen was de cabine veranderd in een vuurbal. De brandweer kon enkel wat nablussen en de aanhangwagen beveiligen. Door het vroege uur was er weinig hinder in de Oostendestraat.

In brand gestoken

Volgens de branddeskundige zou de vrachtwagen in brand zijn gestoken. Er waren sporen van brandstichting in de bestuurderscabine. Ook zou geprobeerd zijn de dieseltank in brand te steken wat mislukte. De vrachtwagen was eigendom van een firma uit Roeselare, en er zijn geen motieven om de brandstichting te verklaren. Voorlopig is er geen spoor naar de dader. De vrachtwagen met kraan en aanhangwagen was slechts twee jaar oud en had een prijskaartje van meer dan 200.000 euro. (JTV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.