Onderwijzeres Sarah Vrient uit Pittem is gestart als make-up artist in bijberoep

Sarah wil binnen haar studio en via de sociale media de mensen leren dat make-up en huidverzorging een plezier kan zijn. (foto Jan)
Sarah wil binnen haar studio en via de sociale media de mensen leren dat make-up en huidverzorging een plezier kan zijn. (foto Jan)
Redactie KW

Sinds kort is Sarah Vrient, naast haar job als leerkracht, gestart met een eigen zaak als make-up artist. Ze laat niet alleen haar klanten er op hun best uitzien, maar wil via tutorials op sociale media en workshops ook tips en tricks aanreiken om het maquilleren leuk te houden.

“Dat ik nu als make-up artist in bijberoep begonnen ben, kan je eigenlijk voor een stuk een toevalligheid noemen”, begint Sarah (29) haar verhaal. “Een paar jaar geleden ben ik eens een cursus gaan volgen omdat ik mezelf wat beter wilde leren maquilleren, zonder daar echt grote plannen mee te hebben. Nagenoeg van bij het begin merkte ik echter dat het iets was wat mij echt wel interesseerde en dat ik het superleuk vond om het niet alleen bij mezelf, maar ook bij anderen toe te passen. Ik besloot er dan ook nog een paar cursussen in Gent en Kortrijk bij te doen en recent volgde ik nog een specialisatie bruidjes en feestmake-up bij MUD (Make-Up Designory). In de nabije toekomst ben ik nog van plan om een cursus te volgen om wenkbrauwen te stylen, omdat dit nauw bij de make-up aansluit.”

Sociale media

“Door corona ben ik aanvankelijk begonnen met een paar filmpjes te maken en deze op Facebook en Instagram te zetten, zonder te weten wat ik moest verwachten. Al snel kreeg ik hier veel positieve reacties op en kwam steeds meer de vraag van mensen om het bij hen toe te passen. Daarom heb ik eind vorig jaar de beslissing genomen om het in bijberoep te gaan doen en op 1 december ben ik dan ook officieel gestart. Dat laat mij ook toe om huidverzorgingsproducten te verkopen. Aangezien ik een contactberoep heb kunnen de klanten op dit moment uiteraard niet bij mij langs komen, maar afspraken voor de toekomst kunnen zeker al gemaakt worden.”

“Make-up aanbrengen is fun”

“Op dat vlak heeft corona dus flink wat roet in het eten gegooid, maar het heeft mij aan de andere kant ook de tijd gegeven om mijn studio volledig in te richten, zodat ik bij versoepelingen meteen klaar ben om klanten te ontvangen. Mijn filmpjes op de sociale media waren overigens geen eenmalige acties, maar maken bewust deel uit van mijn plannen. Via tutorials of instructiefilmpjes op Instagram en Facebook wil ik de mensen wegwijs maken in de basisbeginselen van huidverzorging en make-up en bewust op veel gestelde vragen ingaan. Voor velen is maquilleren nog een gedoe waar tegenop gekeken wordt, terwijl dit echt wel fun zou moeten zijn. Naast de tutorials wil ik, van zodra het kan, ook workshops geven rond make-up en huidverzorging.”

Brede waaier

“Ik wil mij echt met make-up bezig houden in de breedste zin van het woord. Men kan bij mij uiteraard terecht voor bruiden, maar ook voor fotoshoots, babyborrels, enz. Kortom, overal waar de dames er op hun best willen uitzien. Wat de bruidjes betreft, werk ik overigens via een voorafgaande proefsessie, waarbij ik onder andere peil naar het thema of de stijl van het huwelijk, zodat ik de make-up hierop en op de persoon zelf kan afstemmen. Iedereen heeft immers zo zijn eigen voorkeur. Het is overigens ook zo dat make-up niet langer beperkt is tot de vrouwen, maar dat ook mannen meer en meer op onze diensten beroep doen om bijvoorbeeld baardgroei wat te camoufleren of wallen onder de ogen wat weg te werken. Op de dag van de bruiloft heb ik dan zo’n anderhalf uur nodig om de bruid klaar te maken. Ik geef dan ook nog een zogenaamde ‘touch up kit’ mee, zodat de bruid in de loop van dag nog wat kan bijwerken.”

“Het is niet mijn doel om het ooit voltijds te doen, ik zou mijn klas te hard missen”

We vroegen Sarah of het de bedoeling is hier ooit een fulltime job van te maken. “Dat is zeker niet de bedoeling. Ik ben momenteel leerkracht in het vierde leerjaar van basisschool De Bever in Roeselare-Beveren en zou dit zeker niet willen opgeven. Ik sta veel te graag voor de klas en zou de kinderen ongelooflijk missen. Ik ben iemand die al altijd graag met mensen bezig is geweest (ik heb een rijk verleden bij de Chiro). Dit bijberoep is voor mij dan ook de ideale manier om het omgaan met mensen te combineren met het plezier om anderen iets bij te brengen.”

Info: Wie meer info wenst of de tutorials wil bekijken, kan terecht op de Facebookpagina of op Instagram, beiden onder de naam sarahvrientmakeup. Sarah kunt u contacteren op 0499 46 93 11 of via sarahvrientmakeup@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.