Zesde leerjaar Vrije Basisschool ‘Gits Groeit’ in quarantaine

Na twee besmettingen werden maandagmorgen de volledige klas en de leerkrachten van het zesde leerjaar van Gits Groeit in quarantaine geplaatst. Nog twee andere leerlingen vertonen symptomen en worden getest.

© EV

Vorige week al dook een eerste besmetting op in het zesde leerjaar van Gits Groeit. Omdat het bewuste gezin direct in quarantaine gegaan was, werd nog geen alarm geslagen. Toen echter maandagmorgen een tweede besmetting bevestigd werd en twee andere leerlingen zich ziek meldden, werd de volledige klas naar huis gestuurd. Andy Vermeulen, coördinerend directeur van de scholengemeenschap STAHO legt uit: “De directie nam onmiddellijk contact op met het CLB. Alle contacten in de klas worden beschouwd als hoog risico en dus besliste de arts van het CLB om alle leerlingen en beide leerkrachten van het zesde leerjaar voor tien dagen in quarantaine te plaatsen. De leerlingen worden vóór 12 november niet meer op school verwacht. Op twee geplande tijdstippen kunnen de ouders de boeken van de leerlingen afhalen en de leerkrachten voorzien taken voor thuis.”

De andere leerjaren van Gits Groeit komen gewoon verder naar school, hoewel in een aantal klassen enkele leerlingen van gezinnen die in quarantaine zitten de lessen al online meevolgen. (EV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.