Zelfs patiëntjes in AZ Groeninge konden (binnen) hun buitenspeeldag vieren

Overal in Vlaanderen genoten kinderen woensdag 13 april van een Buitenspeeldag. Zélfs de kindjes die op dit moment in het AZ Groeninge in Kortrijk verblijven, konden zich uitleven dankzij vzw Joetz.

Op de Buitenspeeldag worden kinderen aangemoedigd om buiten te spelen en de iPads, Playstations en televisietoestellen voor één namiddag aan de kant te leggen. Helaas: kinderen die in het ziekenhuis verblijven, kúnnen niet naar buiten. Joetz vzw bracht voor hen daarom de Buitenspeeldag naar binnen, door in AZ Groeninge campus Kennedylaan een kamer volledig in te richten als buitenruimte.

Er werden hiervoor bomen en planten, kunstgras en zelfs een fontein gebruikt. Op het binnenplein van de campus werd een speeldorp gemaakt, zodat kinderen die buiten mochten van de arts, ook écht buiten konden spelen met vriendjes, broertjes en zusjes. Dit gebeurde onder het toeziend oog van een heuse horde ‘piraten’.

Zelfs patiëntjes in AZ Groeninge konden (binnen) hun buitenspeeldag vieren

Joetz vzw is de jeugddienst van de Socialistische Mutualiteiten en profileert zich als gezondheidsmonitor binnen het jeugdwerk. Joetz focust zich met haar verschillende projecten en acties op kinderen en jongeren.

(EDB – Foto’s JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.