Zandlopertjes Centrumplein krijgt nieuwbouw

Chris Vandecasteele en directeur Gunther Vanmassenhove. © (Foto EFO)
Redactie KW

De school De Zandlopertjes op het Centrumplein maakt plaats voor een nieuwbouw. Straks zullen alle GO!-scholen in de gemeente een nieuw gebouw hebben.

“We hebben hier in het centrum van de gemeente veel open ruimte op het schoolterrein. Er is voor buitenactiviteiten geen plaatsgebrek. Maar de houten paviljoentjes zijn in slechte staat. Ze dateren uit de jaren ’60 en ik kom wel eens grootouders tegen aan de schoolpoort die hier als kind zelf nog les volgden. Er is de voorbije jaren wel gerenoveerd maar de gebouwen zijn versleten. Ik heb de achterzijde zelfs moeten afsluiten omdat het gevaarlijk is”, zegt directeur Gunther Vanmassenhove.

Voor de 243 kleuters en leerlingen van de lagere school zijn er de voorbije jaren echter ook een stenen schoolgebouw en modulaire klassen bijgezet. “Sedert 2015 groeit het leerlingenaantal gestaag en ook daarom moet er een nieuw gebouw komen”, luidt het. Er is goed nieuws want Vlaanderen voorziet 5,1 miljoen euro voor een volledig nieuwe school. “Alles gaat tegen de vlakte. Ook het stenen bijgebouw”, zegt algemeen directeur Chris Vandecasteele van scholengroep Stroom.

“Er komt een volledig nieuwe school, berekend op 300 kinderen. Dat is ruim maar we mogen niet de fout maken dat we scholen bouwen die al te klein zijn als ze in gebruik worden genomen. Daarbij komt er ook een polyvalente zaal die ook voor socio-culturele doeleinden kan gebruikt worden. Niet enkel de zaal stellen we open naar Bredenaars want ook het schoolterrein en parkje met speeltoestellen zullen buiten de schooluren toegankelijk zijn voor de buurt. Er zijn positieve ervaringen met onze vestiging op de Groenendijk. Het kadert in onze visie van een open school.”

Stroom geeft zichzelf 1 jaar om met een private partner het project te ontwikkelen; mogelijk wordt wel een deel van de terreinen verkocht voor woningbouw. In 2022 zou de bouw starten en die zou tegen 2024 klaar zijn. Vandecasteele wil dat de leerlingen niet moeten verhuizen voor alles klaar is : “We kunnen perfect een nieuwe school bouwen op de open ruimte en pas nadien de oude gebouwen afbreken.”

De situatie in Bredene is vrij uniek : de 3 scholen van Stroom werden recent vernieuwd: de Groenendijk in 2011; momenteel wordt er gebouwd aan de nieuwe Europaschool op Bredene Sas en tegen 2024 zal ook De Zandlopertjes een nieuw gebouw hebben.

(EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten