‘Youth for climate’ plant een boom in het Albertpark in Brugge

In elke provinciestad wordt een boom geplant. Die geldt als symbool voor de actie van 'Youth for climate'. © PM
Redactie KW

Het Brugse Albertpark is een boom rijker. Voor de aanvang van hun klimaatbetoging plantte ‘Youth for climate’ deze morgen een lijsterbes in de bomengordel bij de Kapucijnenrei.

De aanplanting van de prille lijsterbes past uiteraard in de bewustmakingscampagne waar de jongerengroep de voorbije maanden zijn schouders onder zette. Mercedes Van Volcem, als schepen bevoegd voor Openbaar Domein, kwam bij het planten van de boom een handje toesteken. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om te luisteren naar de verzuchtingen van de jongeren en concrete stappen toe te lichten die in het nieuwe beleidsprogramma van het stadsbestuur zijn opgenomen.

Parkenplan

“Wij willen niet enkel luisteren naar de bezorgdheid van de jongeren, maar als stad ook concreet iets ondernemen”, verzekert de schepen. “Ons beleidsprogramma benadrukken wij onze keuze voor een duurzame, milieuvriendelijke inrichting van de publieke ruimte.”

“Door de aanplanting van groen en het voorzien van extra ruimte voor het water vangen wij de gevolgen van de klimaatveranderingen in de mate van het mogelijke op. Eén van onze prioriteiten is het uitrollen van een groot parkenplan. En voorts vergroenen wij onze invalswegen”, aldus de schepen.

Symbolisch

“In elke provinciestad wordt een boom geplant. Uiteraard is dat vooral een symbolische actie”, verduidelijkt Tara Jacobus van ‘Youth for climate’. “Maar straks houden de Brugse jongeren ook weer een optocht!” Na de aanplanting trok de betoging vanop ‘t Zand de binnenstad in. De groep, een vierhonderdtal jongeren, was beduidend minder talrijk dan bij eerdere manifestaties. Onder hen een ruime delegatie van Immaculata, de secundaire school in Sint-Michiels.

“Onze leerlingen kregen van de school de gelegenheid om deel te nemen aan de betoging. Een behoorlijk deel van hen ging daarop in. De voorbije weken werden zij op school uitgebreid geïnformeerd over het huidige klimaatdebat. Wie hier mee opstapt is zich bewust van de inhoud en complexiteit van het verhaal!”, verduidelijkt leerkracht Lies Callemeyn. “Maar onze laatstejaars gaven uiteraard forfait, zij vieren vandaag hun honderd dagen!”, lacht zij. (Pol Martens)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten